Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Взрив в най-голямата румънска петролна рафинерия Петромидия

Не са установени опасни вещества, няма пострадали

Снимка: Ройтерс

Няма убити и ранени при експлозията, последвана от пожар, които избухнаха този следобед в румънската рафинерия Петромидия на брега на Черно море, предаде румънската G4 Media. Инцидентът се е случил при извършване на техническа поддръжка на инсталация за щадящ хидрокрекинг.

Служителите в цялата рафинерия са били евакуирани незабавно след инцидента. Около 15.44 часа румънската система за предупреждения Ro-Alert е известила жителите в района на рафинерията, която е недалеч от курорта Мамая и Констанца. Междувременно екипите за действия при извънредни ситуации на службата SMURD са се намесили, след като първоначално пожарникари от самата рафинерия са ограничили разрастването на пожара.

Към 16.30 SMURD е известила, че са извършени замервания в района на рафинерията и няма установени отделени опасни вещества.

През юли 2021 г. при друга експлозия в Петромидия, последвана от пожар, загина един човек, други петима бяха ранени.

Любителски кадри от евакуацията на работниците


По публикацията работи: Владимир Митев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Празникът на буквите – слънчев, на места с краткотрайни валежи и гръмотевици

В петък, 24 май,  ще преобладава слънчево време, но след обяд отново ще се развива купеста, над планинските райони в западната половина от страната и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. В отделни..

публикувано на 23.05.24 в 20:29

България днес - 23 май 2024 г.

В „България днес“ на 23 май правим обзор на най-важното от случилото се на Балканите през изминалата седмица, разказваме как 24 май, Денят на българската азбука, просвета и култура, се отбелязва по света, за дискусия, посветена на паметта и..

публикувано на 23.05.24 в 19:00

Президентът и папата призоваха за спиране на кръвопролитията в Газа и Украйна

Президентът Румен Радев и водена от него българска делегация са на посещение във Ватикана, където те бяха приети на аудиенция от Негово Светейшество папа Франциск. Президентът и папа Франциск са се обединили около мнението, че най-голямото..

публикувано на 23.05.24 в 15:09