Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът не вижда непосредствена опасност за територията и гражданите ни след събитията в Русия

Мария Габриел и Николай Денков
Снимка: БГНЕС

Няма непосредствена опасност за територията или гражданите на България, заяви премиерът Николай Денков след снощното извънредно съвещание с участието на министри и шефове на службите за сигурност по повод събитията в Руската федерация.

Той добави, че е създадена готовност за евентуалната евакуация на български граждани и дипломатически служители от Русия. До момента обаче няма заявления от желаещи да напуснат страната, съобщи външният министър Мария Габриел.

По думите й, външното ни министерство следи с повишено внимание ситуацията в Русия и е в непрекъснат контакт с партньорите ни от Европейския съюз и НАТО, както и с българското посолство в Москва. “Разузнавателните служби на нашите партньори подават и обменят информация”, потвърди премиерът.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Костенурка на разходка в Осоговската планина

Отбелязваме Световния ден на костенурката

На 23 май отбелязваме Световния ден на костенурката – най-застрашената група гръбначни животни на земята. В България живеят само два от общо 58 вида сухоземни костенурки . Те са защитени от Закона за биологичното разнообразие и търговията с тях,..

публикувано на 23.05.24 в 12:59

За какво служи и кой се нуждае от Виза тип А?

В серия от материали ще ви разкажем за визите, които са необходими за престой и транзит през България , както и гражданите на кои страни се нуждаят от тях. Както е известно, от 31 март 2024 г. България е част от Шенгенското пространство по въздух и..

публикувано на 23.05.24 в 09:45

Националната библиотека посреща патронния си празник с визуален разказ за буквите

Прожекция на 3D мапинг, част от проекта "Скритите букви", ще украси фасадата на Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" на 23 май. Събитието е посветено на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и..

публикувано на 23.05.24 в 06:35