Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Молец представят с турне първия си албум

Снимка: YouTube

Превърнали се в сензация за по-малко от три години съществуване, дует Молец вече са готови с дебютния си албум. За да го представят, на 29 юни поставят началото на турнето "Албум", както минималистично са нарекли първата си колекция. То ще започне от парк-център "Юнак" в София и ще продължи из страната. На сцената до тях ще застанат танцьори, актьори като Ованес Торосян, визуални артисти като MP Studios. Режисьор отново е Крис Захариев, който донесе награди за видеоклипове на дуото и режисира предишния голям концерт-спектакъл и филм за Молец, наречен "Началото и края".

Кристиян Макаров и Юлиан Славчев са приятели от деца, но започват да правят музика заедно по-късно. Като вярващи хора, избират името Молец заради идеята за молещия се човек. Посланията им са силни и многопластови, думите – искрени, вокалите – широки. Те са актуални, без да са скандални. Въпреки хип-хоп и трап елементите, които използват, цялостното звучене на музиката им е типично българско. Всичко това бързо ги превърна в любимци на няколко поколения.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Крис Гран – "Две сърца "

След като издаде дебютния си албум "Две сърца", Крис Гран представя и видеото към заглавната песен. Младият изпълнител е написал музиката и текста специално за авторската си колекция. "Избрах тази песен да даде заглавие на дебютния ми албум, защото тя..

публикувано на 17.05.24 в 10:15
Българският посланик във Вашингтон Георги Панайотов и проф. Сузана Клинчарова

Проф. Клинчарова дарява своите записи на Библиотеката на Конгреса в САЩ

Българската арфистка проф. Сузана Клинчарова ще дари на Библиотеката на Конгреса на САЩ цялото си творчество, с което ще стане първият български музикант, който прави такъв жест, съобщи във Фейсбук посолството на България във Вашингтон. Така..

публикувано на 14.05.24 в 08:15

"Изваяни" е първата самостоятелна песен на Боби Иванчев от дует "Авеню"

Борислав (Боби) Иванчев е музикант подвластен на магията на радиото. Известен е като част от дует "Авеню", а сега първият му авторски сингъл "Изваяни" успешно пътешества в ефира, събирайки одобрението на слушателите. "Тази песен е послание", казва..

публикувано на 13.05.24 в 10:15