Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Молец представят с турне първия си албум

Снимка: YouTube

Превърнали се в сензация за по-малко от три години съществуване, дует Молец вече са готови с дебютния си албум. За да го представят, на 29 юни поставят началото на турнето "Албум", както минималистично са нарекли първата си колекция. То ще започне от парк-център "Юнак" в София и ще продължи из страната. На сцената до тях ще застанат танцьори, актьори като Ованес Торосян, визуални артисти като MP Studios. Режисьор отново е Крис Захариев, който донесе награди за видеоклипове на дуото и режисира предишния голям концерт-спектакъл и филм за Молец, наречен "Началото и края".

Кристиян Макаров и Юлиан Славчев са приятели от деца, но започват да правят музика заедно по-късно. Като вярващи хора, избират името Молец заради идеята за молещия се човек. Посланията им са силни и многопластови, думите – искрени, вокалите – широки. Те са актуални, без да са скандални. Въпреки хип-хоп и трап елементите, които използват, цялостното звучене на музиката им е типично българско. Всичко това бързо ги превърна в любимци на няколко поколения.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Соня Йончева спечели приза “Музикант на годината 2023”

Световноизвестната оперна певица Соня Йончева беше избрана за “Музикант на годината 2023” в националната анкета на предаването за класическа музика “Алегро виваче” на програма “Хоризонт” на Българското национално радио. Тя не успя да пристигне за..

публикувано на 01.06.24 в 09:11

"Здравей"– нещо ново от Мери Бойс Бенд

Шест години след излизането на последния засега албум на Мери Бойс Бенд, озаглавен "Щастливи дни", групата ни казва "Здравей", завръщайки се с едноименната нова песен. За този период самата Мери – Мария Мутафчиева – издаде своя първи..

публикувано на 31.05.24 в 10:15

За 55-и път БНР награждава победителите в конкурса за българска песен "Пролет"

Конкурсът за нова българска песен "Пролет" на БНР се проведе за 55-и път. От създаването си през 1970 г., музикалният форум без прекъсване ежегодно стимулира родните автори и изпълнители да създават нова музика. Наградите, които дава конкурсът, са..

публикувано на 30.05.24 в 10:15