Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Соня Йончева спечели приза “Музикант на годината 2023”

Снимка: Личен архив

Световноизвестната оперна певица Соня Йончева беше избрана за “Музикант на годината 2023” в националната анкета на предаването за класическа музика “Алегро виваче” на програма “Хоризонт” на Българското национално радио. Тя не успя да пристигне за церемонията в Първо студио на медията, за да получи наградата си, но във видеообръщение благодари на сулшателите за оказаната чест.

Приемам тази награда като висока оценка и сериозна отговорност, защото е наш дълг като обществени личности да бъдем пример и вдъхновение за бъдещите поколения, за да имат те потребност от изкуство и да търсят необятните възможности, които то разкрива. БНР е неизменна част от тази кауза години наред”, заяви оперната прима, пожелавайки гласът от ефира на националното радио винаги да бъде на честотите на културата.

Соня Йончева – българският оперен глас от световните сцени

Соня Йончева напуска България 19-годишна, за да учи оперно пеене в Женева. Звездата й изгрява през 2010 г., когато печели конкурса “Опералия” на Пласидо Доминго. Днес оперна дива пее на най-престижните сцени в целия свят, критиците и почитателите й я засипват със суперлативи, а гласът й е сравняван с този на Мария Калас.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Народният оркестър на БНР закрива сезона с нова продукция и ярки солисти

Оркестърът за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов закрива сезона тази вечер /20 юни/ с концерт, в която ще звучат само премиерни заглавия. Програмата включва 17 нови пиеси и аранжименти на песни, представени от ярки солисти,..

публикувано на 20.06.24 в 07:25

Любо Киров започва лятото с нов сингъл и албум – "Ново сърце"

Любо Киров е сред звездите в българската музика, които последните години пълнят най-големите зали. Всяка негова нова песен вълнува публиката, която има нов повод за радост – преди дни певецът издаде албума "Ново сърце ". На концерта-промоция беше..

публикувано на 19.06.24 в 10:15

София е домакин на нов фестивал на духовната хорова музика

Преди големия християнски празник Петдесетница, софийският храм "Света София - Премъдрост Божия" е домакин на първото издание на Фестивала на духовната хорова музика "Трисвятую песнь" в дните от 19 до 23 юни.  Организатори са Българският хоров съюз..

публикувано на 19.06.24 в 09:35