Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министърът на транспорта ще уволни директора на гражданското въздухоплаване

Георги Гвоздейков
Снимка: БГНЕС

Летял опасно ниско и без разрешение хеликоптер на 1 юли е причината за предстоящото уволнение на директора на "Гражданска въздухоплавателна администрация" Христо Щерионов още в понеделник. 

Хеликоптерът е прелетял рано сутринта към 5:20 над плажа на къмпинг "Градина" много ниско над хората, на около 15 метра, а от него са се провисвали пътници и са хвърляли към земята големи количества бутафорни банкноти.

В интервю за bTV Гвоздейков потвърди отказа на транспортното министерство от ползване под наем на два медицински хеликоптера за въздушна помощ. Няма никакъв смисъл да наемаме хеликоптери, на които дължим пари независимо дали работят или не - по 1 млн. лв. (500 000 евро) на месец, когато не е готова цялата система, коментира Гвоздейков. Според него в края на годината България ще разполага с първи собствен медицински хеликоптер.
"Директорът на "Гражданска въздухоплавателна администрация" ще бъде освободен", каза пред журналисти транспортният министър Георги Гвоздейков след среща с премиера акад. Николай Денков, на която е бил обсъден случаят. По думите му, инцидентът е в разрез с всички правила за извършване на този тип полети. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Празникът на буквите – слънчев, на места с краткотрайни валежи и гръмотевици

В петък, 24 май,  ще преобладава слънчево време, но след обяд отново ще се развива купеста, над планинските райони в западната половина от страната и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. В отделни..

публикувано на 23.05.24 в 20:29

България днес - 23 май 2024 г.

В „България днес“ на 23 май правим обзор на най-важното от случилото се на Балканите през изминалата седмица, разказваме как 24 май, Денят на българската азбука, просвета и култура, се отбелязва по света, за дискусия, посветена на паметта и..

публикувано на 23.05.24 в 19:00

Президентът и папата призоваха за спиране на кръвопролитията в Газа и Украйна

Президентът Румен Радев и водена от него българска делегация са на посещение във Ватикана, където те бяха приети на аудиенция от Негово Светейшество папа Франциск. Президентът и папа Франциск са се обединили около мнението, че най-голямото..

публикувано на 23.05.24 в 15:09