Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Записват български деца за учебната 2023/2024 г. в Централна Англия

Снимка: архив

Българско неделно училище "Христо Ботев" в Англия записва ученици за учебната 2023/2024 година, съобщава Фейсбук групата "Българите в Централна Англия". В образователното средище се приемат деца, навършили 4 години. Учебните занятия се провеждат в Осуестри, Шрюсбъри и Телфорд. 

Учениците са разпределени в паралелки, в зависимост от възрастта им и нивото на владеене на български език. Повече информация желаещите да се запишат могат да получат от Виолета Василева на телефон 07864683061 и от Орнела Ангелова – 07761283112.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Александра Торлакова от Лас Вегас и музите за творческата ѝ душа

Александра Торлакова е новата звезда на българската общност в Лас Вегас. Макар да е едва на 23, и само от две години да живее и работи отвъд Океана, родената в София художничка вече се е вписала в артистичните среди на този американски град...

публикувано на 08.05.24 в 17:20
Българо-Американска асоциация в Невада

Българската асоциация в Невада със специални сертификати за признание от управата на Лас Вегас

Българската общественост в американския щат Невада получи признание за ангажираност и принос в културния обмен и представянето на българското културно наследство и традиции.  Сертификатите за признание, издадени от кабинета на..

публикувано на 07.05.24 в 17:08
Антоанета Цонева

Приемането на изцяло нов Закон за българите в чужбина е възможно в парламент с дългосрочен хоризонт

Законът за българите в чужбина не е променян повече от 20 години. Смята се, че извън страната живеят над милион и половина наши сънародници, макар през последните години да се наблюдава и тенденция за завръщане към България. По данни на Националния..

публикувано на 07.05.24 в 15:25