Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Северняшкият ансамбъл ще участва във Фестивала на сърцата в Тимишоара

Снимка: Северняшки ансамбъл

Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев” ще участва в 32-ото издание на Фестивала на сърцата, който ще се състои в Парка на розите (Parcul rozelor) в румънския град Тимишоара – Европейска столица на културата`2023. Престижното международно събитие, представящо фолклора, уникалните традиции и културно наследство на страните от Източна Европа, ще се проведе в дните 5 – 9 юли 2023 г. Артистите от Северняшкия ансамбъл ще имат участия във всички дни от фестивалната програма, в дефиле на костюмите, както и в уъркшоп, по време на който ще демонстрират на останалите фолклорни формации специфични за страната и региона ни танцови стъпки.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Съюзът на преводачите в България стана на половин век!

Съюзът на преводачите в България отбеляза днес с тържествена церемония 50 години от своето създаване. Съюзът е учреден на 5 юни 1974 г. от 246 души - известни на широката общественост университетски преподаватели, поети, писатели и преводачи...

публикувано на 07.06.24 в 16:10

Предлагат спектакъла "Хага" на Галин Стоев за европейска награда

Немският театрален журналист Дитер Топ предложи спектакъла "Хага" на Галин Стоев за награждаване от Културен форум Европа за постижения в сферата на културата. Това съобщават от екипа на Международния театрален фестивал "Варненско лято". Пиесата бе..

публикувано на 07.06.24 в 15:16
Център за съвременно изкуство и Библиотека - Бургас

Първият Черноморски международен литературен фестивал се провежда в Бургас

Бургас става домакин на първия Черноморски международен литературен фестивал. От днес до 9 юни ще има четения и професионални срещи с участието на над 50 писатели, преводачи, издатели, литературни агенти от Турция, Грузия, Украйна, Румъния и..

публикувано на 06.06.24 в 08:50