Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Името ти е жена"

Снимка: скрийншот

Преди година, почитателите на популярния от близкото минало дует Братя Аргирови посрещнаха с радост песента "Срещу вятъра" – съвместен проект с любимата бургаска певица Тони Димитрова. Този успех окуражава изпълнителите да продължат да правят музика заедно, и така се появява следващата им песен "Името ти е жена". Музиката пише Благовест Аргиров, а за текста братята се обръщат към Михаил Белчев, известен с лиричните си стихове в много родни хитове от последните десетилетия. Шлагерното звучене е облечено в майсторския аранжимент на Ангел Дюлгеров – също представител на пловдивската музикална школа като братята Благовест и Светослав Аргирови.

Режисьор на видеото е Васил Стефанов, по чиято идея снимките са на фара на остров Св. Анастасия. Според изпълнителите, те са първите, които снимат клип на това красиво място.

Ако желаете да чуете Братя Аргирови с Тони Димитрова на живо, имате възможност да направите това съвсем скоро – на 15 юли в Банкя. Те ще участват в заключителния концерт за традиционния местен празник Горешляци, от 11 до 16 юли тази година.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Вместо отговор"

Всички знаем "Снегът на спомена" – една от емблематичните песни на Георги Минчев  по музика на Петър Ступел и текст на Александър Михайлов. Двама негови приятели – Михаил Белчев и Кирил Калев – са я вплели в своята песен "Вместо отговор" като..

публикувано на 21.05.24 в 10:10

"Космическо привличане"

Ангел Дюлгеров – китарист, автор на музика, аранжор и музикален продуцент – през последните години се изгради като една от най-значимите фигури в проектите на повечето от най-успешните български музиканти. Той е част от екипите на Лили Иванова,..

публикувано на 20.05.24 в 10:15

"Силвия" – популярни лица изпълняват емблематична песен от репертоара на Братя Аргирови

"Силвия" е нова версия на златен хит на един от най-известните дуети още от 80-те години на ХХ век – Братя Аргирови. Песента е кавър на "Предчувствие за стих" от албума "Момиче за двама" на Братя Аргирови, издаден през 1983 г. С новия прочит на..

публикувано на 18.05.24 в 09:45