Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Свалиха от сайта на събора в Рожен снимка на бесарабски българи с украинско знаме

Снимка: ukrpressbg.com

Организаторите на събора в Рожен отстраниха от сайта на събитието снимка на бесарабски българи с украинско знаме, съобщи БГНЕС. “Само една снимка, тази снимка, от Рожен – събор на народното творчество и животновъдство, на три колектива от Болград – Украйна, стана заплаха за организаторите на проявата”. Това написа Жанна Суслина – директор на отдела “Култура, туризъм, младеж и спорт” към Болградския градски съвет. “Само няколко часа тя престоя на официалната страница на фестивала и после я прибрахте. Не се страхувайте от снимки, от нас и нашето знаме, ние сме тук с културна програма! Ние ще се приберем с гордо вдигната глава, с любов към родината Украйна и прародината България. Имаме достатъчно сили, воля и търпение за да оцелеем и в тази “война”. Да живее Украйна! Да живее България!”.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българският език събра в Атина преподаватели и ученици от неделните ни училища зад граница

С диктовка по български език и калиграфска работилница започнаха честванията на 20-ата годишнина от основаването на Българското неделно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в Атина. За да отпразнуват подобаващо рождения ден на училището, от..

публикувано на 11.05.24 в 07:25

"На мегдана на другата България" отново ще се извие кръшно хоро – този път в Палма де Майорка

Български фолклорни състави от 17 европейски държави пътуват към Палма де Майорка, за да се хванат на общо хоро. "С нетърпение очакваме да пристигнем, да се срещнем със стари колеги и приятели, както и да намерим нови приятели" – пишат сънародници..

публикувано на 10.05.24 в 15:50
Снимка: БНУ „Св.св. Кирил и Методий“ - Атина

20 години Българско неделно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в Атина

„Когато има общи цели и желание за разбиране, българската общност в Атина доказва, че е част от многообразното европейско семейство с неповторим език, култура и традиции“ – с тези думи на равносметка във фейсбук започна 2024 година за..

публикувано на 10.05.24 в 11:45