Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Забавено е преминаването на границата от Сърбия към България при Калотина

Снимка: БГНЕС-архив

Интензивен е трафикът по границите с Гърция, Сърбия и Румъния, съобщи "Гранична полиция". Нормална е обстановката на всички пунктове с Турция и Северна Македония. 

Към Румъния е забавен трафикът за товарни коли на излизане при Кардам и Видин, докато на влизане е интензивно движението за леки и товарни автомобили по цялата граница.

Засилен е потокът от леки коли на вход и изход на всички пунктове с Гърция. Граничните власти препоръчват на гражданите да използват за преминаване, освен "Кулата" и "Маказа", и останалите гранични преходи.

На границата със Сърбия трафикът е интензивен на вход за леки автомобили на "Калотина". От "Гранична полиция" съветват пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: "Брегово", "Връшка чука", "Стрезимировци" и "Олтоманци".

БНТ съобщава за блокирани туристически автобуси при Калотина, където се чака повече от 6 часа за преминаване на 3-километровия участък преди границата. Причината е хиляди автомобили с гастарбайтери (гурбетчии) от Западна Европа, които пътуват към Турция. Ситуацията се усложнява и от засиления тежкотоварен трафик. Въпреки предупрежденията за огромни тапи по пътя от Ниш към София и опитите на водачите да избегнат колоните, минавайки по стария път, достъпът до българската граница остава изключително затруднен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: НБУ „Св. св. Кирил и Методий“- Атина

Международен форум "Пътят на светлината" в Атина акцентира на приноса на съпокровителите на Европа Св.св. Кирил и Методий

На 11 май – денят, в който православната църква почита Светите равноапостоли Кирил и Методий, в Атина ще се проведе Международен научен форум "Пътят на светлината“. Събитието е посветено на делото на светите братя и техните ученици и ролята на..

публикувано на 07.05.24 в 12:35

Слънчево и още по-топло време

Във вторник ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове, главно над планинските райони, ще се развие купеста облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад, който в Дунавската равнина временно ще се ориентира от..

публикувано на 06.05.24 в 18:30
Атанас Запрянов

Получаваме първите F-16 в началото на следващата година

Първите изтребители F-16 ще пристигнат в началото на 2025 г., съобщи пред БНТ служебният военен министър Атанас Запрянов. Наесен български пилоти ще се обучават в Съединените щати как да управляват летателните машини. Също догодина ще получим и новите..

публикувано на 06.05.24 в 13:48