Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Моето българско лято” събира българчета от чужбина

Снимка: БТА/личен архив

Образователната ваканция за българчета от чужбина “Моето българско лято” се провежда за трета година, съобщи съоснователят на проекта Елена Павлова. През настоящото лято децата имат две възможности да отидат на лагер – в Габрово или в Обзор.  

Идеята на ваканцията в България е децата да практикуват родния език, да опознаят страната, да създадат приятелства и спомени от преживявания извън семейството.  

Инициативата е насочена към всички българи по света и досега в нея са участвали момчета и момичета от САЩ, Франция, Финландия, Германия, Австрия, Чехия, Нидерландия. Засега “Моето българско лято” се налага бавно, но пък отзивите от родителите са радушни”, казва Елена Павлова.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българите в Северна Македония ще гласуват на евроизборите в Скопие и Битоля

На две места в Република Северна Македония – в посолството на България в Скопие и в Генералното консулство на страната в Битоля, българските граждани ще могат да гласуват на предстоящите избори за Европейски парламент на 9 юни. Общо 120 са..

публикувано на 21.05.24 в 08:42

Най-много избирателни секции ще има в Турция за вота на 9 юни

Централната избирателна комисия определи местата и броя на избирателните секции в държавите, в които ще се гласува на 9 юни т.г. за национален и за европейски парламент. Най-много избирателни секции ще има в Турция – 166. В Обединено кралство..

публикувано на 18.05.24 в 17:04

Традиционни пехливански борби в Голо бърдо, Албания

Село Големо Острени, намиращо се в историко-географската област Голо бърдо в Албания, в която живее голяма част от българското национално малцинство, и през тази година беше домакин на пролетния турнир по свободна борба. Турнирът се провежда винаги..

публикувано на 18.05.24 в 10:50