Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Моето българско лято” събира българчета от чужбина

Снимка: БТА/личен архив

Образователната ваканция за българчета от чужбина “Моето българско лято” се провежда за трета година, съобщи съоснователят на проекта Елена Павлова. През настоящото лято децата имат две възможности да отидат на лагер – в Габрово или в Обзор.  

Идеята на ваканцията в България е децата да практикуват родния език, да опознаят страната, да създадат приятелства и спомени от преживявания извън семейството.  

Инициативата е насочена към всички българи по света и досега в нея са участвали момчета и момичета от САЩ, Франция, Финландия, Германия, Австрия, Чехия, Нидерландия. Засега “Моето българско лято” се налага бавно, но пък отзивите от родителите са радушни”, казва Елена Павлова.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българчета от Сарагоса разказаха във филм историята на родната ни азбука

Как са се появили буквите, които са ни направили народ и са ни дали силата да устоим на историческите бури от Средновековието и османското иго до днес? Отговор на този въпрос потърсиха седмината ученици от пети клас на Българското неделно..

публикувано на 27.05.24 в 10:45

Рухна дома на Димитър Талев в Прилеп

Поради нехайство и след обилните дъждове в последните седмици, част от родната къща на писателя Димитър Талев - символ на българската история, се срина, предаде БГНЕС. Къщата, в която Талев се ражда е първообразът на дома на фамилията Глаушеви от..

публикувано на 26.05.24 в 15:04

В 60 държави по света ще гласуват българите за Народно събрание на 9 юни

С решение на ЦИК са определени 769 избирателни секции в 60 държави за предстоящите на 9 юни избори за Народно събрание . Най-много секции има в Турция – 166, Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия – 118, Германия – 103, Испания – 64,..

публикувано на 23.05.24 в 20:22