Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обявиха победителите в шлагерния фестивал „Бургас и морето“

Авторската песен "Само миг" на Костадин Бекирски спечели първа награда в шлагерния конкурс "Бургас и морето"
Снимка: БНР

Авторската песен "Само миг" на Костадин Бекирски спечели първа награда на журито в 40-ото издание на Националния конкурс за песен "Бургас и морето". Тази година фестивалът отбелязва и 50 години от своето първо провеждане. Втора и трета награда взеха песните "И ангелите плачат" в изпълнение на Мария Гогушева и "Бургаско море" в изпълнение на Атанаска Тенева и Сонай Юсенк известни като дуета Сони и Нани.

Песента "Бургаско море" с композитор Хайгашод Агасян получи най-много отличия, тъй като освен третото място от гласуването на журито, тя спечели и наградата на публиката в препълнения Летен театър, която гласува в реално време. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Пловдив се открива XV Международен фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща”

Елитни солисти и ансамбли ще участват в петнайсетото издание на международния фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща”, който се открива днес в Пловдив. Началото ще бъде поставено от големия български цигулар Светлин Русев. Той ще изпълни..

публикувано на 12.05.24 в 06:00

Рокаджиите от D2 празнуват 25 години на сцената с концерт в НДК

25 години музика, 25 години история, 25 години движеща сила в българската музикална индустрия – всичко това празнуват днес музикантите от D2 с концерт на сцената на Зала 1 на НДК. Групата е създадена в края на 1998 г. от Димитър Кърнев. Вторият..

публикувано на 10.05.24 в 10:15

"Светоглас" представят България на вокалния фестивал "Акапела-Лайпциг"

Мъжката формация "Светоглас" е тазгодишният представител на страната ни в един от най-големите и престижни вокални фестивали в света – Acappella-Leipzig . Те ще изпълнят програма от български фолклор и църковни песнопения, които са неизменна част..

публикувано на 09.05.24 в 10:26