Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търси се решение за системно отменяни полети до Гърция и Италия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министерството на туризма предупреждава пътуващите за или от Гърция и Италия, да се информират навреме за възможни кризисни ситуации. Българските туроператори заявиха, че имат сериозен проблем, защото част от полетите на авиокомпания Wizz Air се анулират в последния момент, като в последните 3 седмици закъсненията и анулациите са по-скоро правило, а не изключение.

Ситуацията, при която десетки български туристи са останали без алтернатива да се приберат от своята почивка в Катания, поради отказ да се изпълни полет от страна на авиокомпанията, е изключително неприятна. Породена е от форсмажорните обстоятелства на летищата в цяла Сицилия и трудностите за полетите от пожарите. Министерството на туризма поиска зам.-министърът на транспорта да съдейства за среща с представител на нискотарифната компания, защото проблемът не е инцидентен и да се потърси решение до края на седмицата. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ученици от неделното училище в Солун ще проучват българските следи на Света гора

Ученици от българското неделно училище “Св. Георги Зограф” в Солун ще тръгнат по следите на българската история в Света гора, стана ясно при посещението на служебния образователен министър Галин Цоков в българския манастир “Св. Георги Зограф” в Света..

публикувано на 12.05.24 в 17:02

Над 26 300 хил. българи зад граница са изявили желание да гласуват за родния парламент

Над 26 300 заявления за гласуване в чужбина на изборите за народни представители са потвърдените до момента. Документите, подадени чрез електронната система на Централната избирателна комисия, ще се приемат до 24,00 ч. българско време на 14 май т.г. От..

публикувано на 12.05.24 в 09:27

В Рим работят за дигитална трансформация в обучението по български език и литература

В Българския кулутрен институт в Рим започна втората обучителна среща по проекта “Дигитална трансформация в обучението по български език и литература” към програма “Еразъм+”, КА2, Стратегически партньорства в областта на училищното образование...

публикувано на 11.05.24 в 17:44