Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба показва Варна през очите на бежанци от Украйна

4
Снимка: БТА

27 авторски фотографии на девет украински младежи са подредени в малкия арт салон на БНР-Варна. Изложбата е със заглавие "Варна – красотата ти виждам" и се открива в навечерието на празника на града 15 август. Експозицията е част от проект за подкрепа на украински бежанци, финансиран от УНИЦЕФ.

От началото на годината в морската ни столица е създаден клуб за обучение на любители-фотографи, чиято идея е да привлече повече млади хора и тинейджъри от средите на украинските бежанци и чрез любимото им занимание – фотографията, да ги социализира, за да създадат приятелства със свои връстници вече извън родината.  В тази насока работи и центърът за подкрепа на бежанци "Синя точка", подпомаган от доброволци на БЧК.

Всички снимки в изложбата са с пейзажи от Варна и е любопитно да се види как бежанците виждат приемащия ги град като свой втори дом. От БЧК-Варна отбелязват, че всички в клуба вече са приятели, какъвто е бил и първоначалният замисъл. Не скриват и надеждата си да привлекат украинските младежи като доброволци за други каузи, включени в програмата на БЧК.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Нов български университет представя специалностите си с възможност за обучение на френски език

Едно от висшите училища у нас, което предлага специалности с възможност за обучение на френски език, е Нов български университет (НБУ). Сред тях са "Политически науки" и "Приложни чужди езици за администрация и управление (на английски и втори чужд..

публикувано на 26.06.24 в 11:00
Снимка: facebook.com/groups/mursalevo

Как Европейското първенство по футбол оживи селски площад в България

"Много малко му трябва на човек, за да създаде условия за това да бъдем заедно" – думите са на младия Станислав Грозданов и се превръщат в движеща сила за "събуждането" на едно българско село в разгара на футболното лято на Стария континент. Само на..

публикувано на 26.06.24 в 10:25

Виктория Томова ще играе на четвъртфинал в Бад Хомбург

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова достигна до четвъртфиналите на турнира на трева WTA 500 в Бад Хомбург. Тя извоюва трета поредна победа в германския град – една в квалификациите и две в основната схема. Виктория Томова..

публикувано на 26.06.24 в 08:51