Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

„Където планината Странджа среща морето“ – Царево популяризира своите красоти

Снимка: Община Царево

Нов видеоклип обръща поглед към културата и историята на населените места в района на Царево и ни призовава да посетим мястото, „където планината Странджа среща морето, но и където историята е оставила своя пребогат отпечатък“, научаваме от фейсбук страницата на община Царево.

В рекламния клип са представени старите православни храмове, фолклорните традиции, автентичния нестинарски обичай, фестивалите и кулинарните изкушения в тази част на Южното ни Черноморие. Защото в Царево не идвате просто да си починете. Идвате да се потопите в история, да поглезите сетивата си и да се почувствате истински живи!“, се казва в публикацията.

Вижте видеото:

Новото видео вече се споделя от стотици потребители, след като през изминалата седмица беше публикуван друг рекламен клип за общината, който се превърна в истинска сензация с над 200 хиляди гледания само за няколко дни. Акцентът в него е взаимодействието между планината Странджа и Черно море и представя завладяващата природа, на която е богато това кътче от България. „Там, където всеки плаж има име с усещане за магия – Силистар, Липите, Делфин, Варвара, Велека, Нестинарка, Василико, Арапя, Оазис, Корал… Където дълбоко в Странджа ви очакват дебели сенки, прохладни потоци и красиви водопади", се казва още във видеото за Царево.

Град Царево се е разположил на три живописни залива със стръмни скалисти брегове, чисти плажове и голям парк до морето.

Прекрасните условия за почивка го правят една от най-популярните дестинации за морски отдих в България.  А близките странджански села гарантират прохлада и среща с красивата природа, както и богат културен календар.

Още тези дни туристите в района могат да отскочат на 10-тина километра югоизточно, до близкото Бродилово, което ще празнува на 12 август. Странджанското село е известно с нестинарските си традиции, останки от древни крепости  и обявения за паметник на културата храм „Св. Пантелеймон“.

От 11 до 13 град Царево пък ще е домакин на Седмото издание на винения фестивал „Дионисиеви дни“ с безплатни дегустации и натурални биопродукти от български производители.

Вижте още :

Съставил: Венета Николова

Снимки: Община Царево

БНР подкасти:

Още от категорията

България представя възможностите си за целогодишен здравен туризъм в Австрия

Възможностите за целогодишен здравен туризъм в България бяха представени в Австрия, като акцентът беше поставен върху медикъл/СПА и уелнес дестинациите. Събитието се проведе с подкрепата на Министерството на туризма и със съдействието на посолството..

публикувано на 23.11.23 в 13:05

Силен зимен сезон очакват от туристическия бранш

Туристическият бранш предрича силен зимен сезон, обвързан не само със ските и снега, съобщи за БТА директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов. Предвижда се засилен интерес и към балнео, СПА и уелнес отдиха, свързан с предстоящите..

публикувано на 22.11.23 в 11:56
Крепостта „Баба Вида”

История, вино и природа – Видин като атрактивна дестинация за круизни пътешествия

" Открийте крепостта "Баба Вида" – най-големия запазен средновековен замък в България. Като алтернатива посетете местен дом за демонстрация на традиционно българско кисело мляко и баница –  сладкиш, който ще можете и вие да приготвите" – т ака..

публикувано на 20.11.23 в 12:55