Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Където планината Странджа среща морето“ – Царево популяризира своите красоти

Снимка: Община Царево

Нов видеоклип обръща поглед към културата и историята на населените места в района на Царево и ни призовава да посетим мястото, „където планината Странджа среща морето, но и където историята е оставила своя пребогат отпечатък“, научаваме от фейсбук страницата на община Царево.

В рекламния клип са представени старите православни храмове, фолклорните традиции, автентичния нестинарски обичай, фестивалите и кулинарните изкушения в тази част на Южното ни Черноморие. Защото в Царево не идвате просто да си починете. Идвате да се потопите в история, да поглезите сетивата си и да се почувствате истински живи!“, се казва в публикацията.

Вижте видеото:

Новото видео вече се споделя от стотици потребители, след като през изминалата седмица беше публикуван друг рекламен клип за общината, който се превърна в истинска сензация с над 200 хиляди гледания само за няколко дни. Акцентът в него е взаимодействието между планината Странджа и Черно море и представя завладяващата природа, на която е богато това кътче от България. „Там, където всеки плаж има име с усещане за магия – Силистар, Липите, Делфин, Варвара, Велека, Нестинарка, Василико, Арапя, Оазис, Корал… Където дълбоко в Странджа ви очакват дебели сенки, прохладни потоци и красиви водопади", се казва още във видеото за Царево.

Град Царево се е разположил на три живописни залива със стръмни скалисти брегове, чисти плажове и голям парк до морето.

Прекрасните условия за почивка го правят една от най-популярните дестинации за морски отдих в България.  А близките странджански села гарантират прохлада и среща с красивата природа, както и богат културен календар.

Още тези дни туристите в района могат да отскочат на 10-тина километра югоизточно, до близкото Бродилово, което ще празнува на 12 август. Странджанското село е известно с нестинарските си традиции, останки от древни крепости  и обявения за паметник на културата храм „Св. Пантелеймон“.

От 11 до 13 град Царево пък ще е домакин на Седмото издание на винения фестивал „Дионисиеви дни“ с безплатни дегустации и натурални биопродукти от български производители.

Вижте още :

Съставил: Венета Николова

Снимки: Община Царево

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Започнаха проверките за нелоялни практики при организирани туристически пътувания

По повод предстоящия активен сезон Министерството на туризма започна проверки за нелоялни практики при организираните туристически пътувания. Двама от проверените до момента туроператори не са предоставили удостоверение за извършване на..

публикувано на 27.04.24 в 14:13

Над ждрела, поля и реки – къде са най-красивите панорамни площадки в България?

Можете ли да опознаете България от птичи поглед, без помощта на дрон или на летателен апарат ? Отговорът е да, панорамните площадки са именно за това. Те са изградени високо в небето и разкриват спиращи дъха гледки към ждрела, заснежени върхове,..

публикувано на 24.04.24 в 13:15

Над 190 000 туристи са посетили Банско през зимния сезон

От началото на декември 2023г. до 15 април 2024г. пиринският курорт Банско е посетен от над 190 000 туристи от страната, от съседни балкански държави, от Европа и САЩ. Нощувките през сезона са над 656 000. Българските туристи са 163 250 с над 101..

публикувано на 17.04.24 в 13:15