Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Където планината Странджа среща морето“ – Царево популяризира своите красоти

Снимка: Община Царево

Нов видеоклип обръща поглед към културата и историята на населените места в района на Царево и ни призовава да посетим мястото, „където планината Странджа среща морето, но и където историята е оставила своя пребогат отпечатък“, научаваме от фейсбук страницата на община Царево.

В рекламния клип са представени старите православни храмове, фолклорните традиции, автентичния нестинарски обичай, фестивалите и кулинарните изкушения в тази част на Южното ни Черноморие. Защото в Царево не идвате просто да си починете. Идвате да се потопите в история, да поглезите сетивата си и да се почувствате истински живи!“, се казва в публикацията.

Вижте видеото:

Новото видео вече се споделя от стотици потребители, след като през изминалата седмица беше публикуван друг рекламен клип за общината, който се превърна в истинска сензация с над 200 хиляди гледания само за няколко дни. Акцентът в него е взаимодействието между планината Странджа и Черно море и представя завладяващата природа, на която е богато това кътче от България. „Там, където всеки плаж има име с усещане за магия – Силистар, Липите, Делфин, Варвара, Велека, Нестинарка, Василико, Арапя, Оазис, Корал… Където дълбоко в Странджа ви очакват дебели сенки, прохладни потоци и красиви водопади", се казва още във видеото за Царево.

Град Царево се е разположил на три живописни залива със стръмни скалисти брегове, чисти плажове и голям парк до морето.

Прекрасните условия за почивка го правят една от най-популярните дестинации за морски отдих в България.  А близките странджански села гарантират прохлада и среща с красивата природа, както и богат културен календар.

Още тези дни туристите в района могат да отскочат на 10-тина километра югоизточно, до близкото Бродилово, което ще празнува на 12 август. Странджанското село е известно с нестинарските си традиции, останки от древни крепости  и обявения за паметник на културата храм „Св. Пантелеймон“.

От 11 до 13 град Царево пък ще е домакин на Седмото издание на винения фестивал „Дионисиеви дни“ с безплатни дегустации и натурални биопродукти от български производители.

Вижте още :

Съставил: Венета Николова

Снимки: Община Царево

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Засилен интерес към Черноморието за Великденските празници

Хотелиерите по морето вече се подготвят за новия туристически сезон. Засилен е интересът на български и чуждестранни туристи, главно от Румъния, към нашето Черноморие за Великден, който тази година ще отбележим на 5 май, съобщи БНТ. Тази година първите..

публикувано на 24.03.24 в 12:10

Рафтинг сезонът по река Струма край Кресненското дефиле вече започна

Любителите на рафтинга в България вече правят първите си спускания по река Струма край Кресненското дефиле. Месеците март, април и май са подходящи за групите, които търсят повече адреналин, тъй като реката е по-пълноводна и преживяването е..

публикувано на 20.03.24 в 07:30

Димитър, който създава красота, както го прави природата – във фермата за пауни в с. Сусам

Димитър Димитров отглежда кози, овошки, калифорнийски червеи, доскоро се е занимавал и с коне. Ала голямата му любов са пауните. В хасковското село Сусам той се грижи за 300 големи и 200 малки пъстроцветни пернати от 26 разновидности, става ясно от..

публикувано на 19.03.24 в 09:10