Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Летен лагер събра талантливи българчета от чужбина в село Бродилово

4
Снимка: ИАБЧ

Талантливи българчета от чужбина, отличени с първи места в конкурсите на Изпълнителна агенция за българите в чужбина (ИАБЧ), се събраха на летен лагер в център "Духовно огледало" в село Бродилово от 8 до 17 август. 

В сърцето на Странджа децата съчетаха почивката с образователни дейности сред чистия планински въздух, а също така играха на плажа под топлото морско слънце. Те имаха и възможността да се запознаят по-добре с българската история, нашите традиции и обичаи.

Снимки: ИАБЧ

Галерия

Още от категорията

В Ниш президентите Румен Радев и Александър Вучич разговаряха за правата на българското малцинство в Сърбия.

В Ниш Радев и Вучич разговаряха на 4 очи за българското малцинство

Имахме сериозен разговор със сръбския президент Александър Вучич, относно българското малцинство. За мен като президент този въпрос е от ключово значение, заяви държавният глава Румен Радев, съобщи БТА. „Уточнихме някои разминавания и че трябва да..

публикувано на 10.12.23 в 13:37

Коледна работилница събра българи от Швейцария във Веве

Повече от 180 българи, живеещи в Лозана, Веве, Берн, Морж, Цюрих, Женева, Фрибург, Вилньов и Ивердон се събраха на организираното от Българо-швейцарска асоциация за култура, традиции и просвета "Канатица“ ателие за сурвачки и коледни играчки...

публикувано на 10.12.23 в 11:34
Тридневен празник на българскта книга в Чикаго

Тридневен пазар на българската книга в Чикаго

Пазар, представящ най-новите български книги, ще се проведе в културен център „Магура“ в Чикаго, САЩ, от 8 до 10 декември. За първи път той ще продължи три последователни дни, съобщават във Фейсбук от Културния център. Български творци от целия свят..

публикувано на 08.12.23 в 14:46