Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 3 500 участници на фолклорния събор „Богородична стъпка“ край Стара Загора

Снимка: starazagora.bg

Над 3500 участници ще се надиграват на 17-ия Национален тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка“ този уикенд в курортното селище Старозагорски бани, област Стара Загора. Официалното откриване е днес от 11:00 часа. От 19:00 часа концерт ще изнесе Националният фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“. Вечерта ще завърши с нестинарска демонстрация. Съборът ще продължи и в първата половина на неделния ден.

Ще бъдат показани занаяти от миналото. Ще има и любими гозби, приготвени по стари български рецепти.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Историята на древния и вечен Пловдив оживява в международен фестивал

Международен фестивал "Пловдив – древен и вечен: история, етнология, култура и изкуство" се открива днес и ще продължи до 16 юни. В събитието, с организатор Сдружението за исторически възстановки "Филипопол" се очакват участници от България,..

публикувано на 14.06.24 в 10:45

Фестивал на лавандулата ни потапя в пасторалната красота на село Средно градище

Десето издание на Националния фестивал на лавандулата се провежда на 14 и 15 юни в чирпанското село Средно градище. Там са едни от най-старите лавандулови насаждения в страната, които съществуват повече от 80 години. Концепцията на празника е..

публикувано на 14.06.24 в 08:15

Спасовден е сред любимите празници на българите

На днешния ден, 13 юни, православната ни църква отбелязва Възнесение Господне, когато възкръсналият Христос се възнася отново на небето при Своя Отец. Големият християнски празник е винаги в четвъртък, на четиридесетия ден след Възкресение Христово...

публикувано на 13.06.24 в 06:25