Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българинът Валентин Йорданов ще представи изкуството си на грандиозен форум в Пекин

Снимка: Фейсбук

Художникът от Лас Вегас Валентин Йорданов ще представи творчеството си на Пекин Арт Експо 2023 /Beijing Art Expo/. За участието си сподели самият той в социалните мрежи, като уточни, че грандиозното събитие ще се проведе в китайската столица от 7 до 10 септември. „За мен е чест творбата ми да бъде избрана и представена на това голямо арт събитие“ – написа Йорданов.

„Изкуството, водещо в бъдещето“ е темата на 23-ото издание на арт форума в Пекин, който се утвърди като мащабна и ефективна комуникационна и информационна платформа между галерии, художествени институции и колекционери.


Повече от 100 галерии и художествени институции от Китай и от чужбина ще осигурят на зрителите уникално изживяване на модерното и съвременно изкуство, обещават организаторите. 

Очаквайте впечатленията на българския творец от представянето му в Азия, споделени специално за Радио България и сътрудника ни в Лас Вегас Мария Самичкова.


По публикацията работи: Елена Каркаланова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Моето българско лято" сближава българчета от чужбина с родната ни култура

Инициативата "Моето българско лято" за четвърта година събира на образователна ваканция в България деца на снародници от чужбина. Проектът има за цел да събуди и запази у децата обич към българския език, литературното наследство, историята и..

публикувано на 01.06.24 в 07:55

Сънародниците ни в Австрия поднасят цветя пред паметника на Христо Ботев

Българите в Австрия ще отбележат заедно Деня на Христо Ботев и на загиналите свободата и независимостта на България, съобщиха от посолството ни във Виена.   Дипломатическата мисия отправи покана към сънародниците ни да се съберат днес от 14,00 ч. в Парка..

публикувано на 31.05.24 в 10:49

Генералното ни консулство в Чикаго разказва за достиженията на българската емиграция в Северна Америка

Генералното консулство на България в Чикаго ще осъществи през лятото образователния проект “История и достижения на българската емиграция в Северна Америка”, съобщиха от дипломатическото представителство. Целта е българската диаспора да се..

публикувано на 31.05.24 в 09:26