Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Ева Великова е първата българка, спуснала се по най-високия водопад в света

Ева Великова
Снимка: личен архив

Ева Великова е първата българка, спуснала се по най-високия водопад в света – Анхел. Цялото приключение е отнело около 2 седмици през ноември преди година, но медиите съобщават за българката чак сега. 

Водопадът е с обща височина 1054 m, но тъй като има два пада, максималното непрекъснато падане на водата е 807 m. Разположен е на река Кереп, на територията на Венецуела. До самия водопад се стига по реката за 24 часа. Много често обаче ентусиазмът на туристите угасва, след като видят величествения Анхел забулен в гъсти облаци и изпарения. 


Родената в Бургас Ева Великова обаче не се плаши от предизвикателствата на природата, тъй като е свикнала от много малка да пътува до различни точки на света. След водопада Анхел, следващото вълнуващо приключение за българката  било пътуване с кемпер и група приятели до Свалбард в Исландия – най-северното населено място в света.

Снимки: личен архив

Още от категорията

Най-красивата омъжена европейка е българка

През миналата година тя спечели наградата в националния конкурс "Мисис България Интернешънъл", а преди дни бе обявена за най-красивата омъжена европейка. Манита Вартан отнесе титлата "Мисис Европа 2023" на престижния конкурс в Истанбул. Нашата..

публикувано на 01.12.23 в 11:35
Боян Ангелов в студиото на Радио България

Боян Ангелов: В езика е закодирана човешката философия

Най-старата писателска организация в Европа – Съюзът на българските писатели – отбелязва 110 години от своето основаване с официални чествания в София. Председател на съюза е Боян Ангелов – български поет, литературен историк и критик, философ и..

публикувано на 15.11.23 в 19:25

Филантропът Никола Рахнев беше избран за будител на десетилетието

Никола Рахнев бе избран за будител на десетилетието от слушателите и читателите на БНР. Той е носител на отличието "Будител на годината" за 2019 г. На церемония статуетката "Аз, Буки, Веди - Знание" беше връчена на Рахнев от социалния министър Иванка..

публикувано на 02.11.23 в 10:04