Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ева Великова е първата българка, спуснала се по най-високия водопад в света

Ева Великова
Снимка: личен архив

Ева Великова е първата българка, спуснала се по най-високия водопад в света – Анхел. Цялото приключение е отнело около 2 седмици през ноември преди година, но медиите съобщават за българката чак сега. 

Водопадът е с обща височина 1054 m, но тъй като има два пада, максималното непрекъснато падане на водата е 807 m. Разположен е на река Кереп, на територията на Венецуела. До самия водопад се стига по реката за 24 часа. Много често обаче ентусиазмът на туристите угасва, след като видят величествения Анхел забулен в гъсти облаци и изпарения. 


Родената в Бургас Ева Великова обаче не се плаши от предизвикателствата на природата, тъй като е свикнала от много малка да пътува до различни точки на света. След водопада Анхел, следващото вълнуващо приключение за българката  било пътуване с кемпер и група приятели до Свалбард в Исландия – най-северното населено място в света.

Снимки: личен архив


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Актьорът Ицко Финци на 91 – живот, който продължава да изненадва всеки ден

На 25 април е роден Ицхак Финци, част от т.нар. "златно поколение" български актьори. За своя 91-годишен земен път Ицко Финци, чертае трайна диря в българския театрален, филмов и културен живот. Роден е в София, но родът му произхожда от..

публикувано на 25.04.24 в 05:10

Разходка из шоколадовото царство на Михаела Кътева

Всяко дете мечтае да има цялото време на света, в което да играе и да се радва на купища от сладки изкушения. Едно от най-любимите, разбира се, е Негово величество Шоколадът. Първи сведения за появата му се откриват още 2000 години преди Новата ера,..

публикувано на 24.04.24 в 11:45

Цвети и нейните "щастливи" биволи от породата българска мурра

Тя е красива, стройна, млада и образована. Притежава всички качества за успешна кариера на модния подиум или в рекламния бизнес! Но избира да отглежда … биволи на село. Цветелина Недкова завършва с отличие висшето си образование в специалностите..

публикувано на 16.04.24 в 10:05