Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Соня Йончева води у нас звезди на световната оперна сцена

Соня Йончева
Снимка: Facebook / SY11 Events

Оперната звезда Соня Йончева ще събере в София елита на музикалната сцена за специалния сезон “Съкровени гласове”, съобщиха от нейния екип. Всеки месец от октомври до май 2024 г. продуцентската й компания ще представя актуални имена от света на операта.  

Откриващата гала на 27 октомври ще бъде посветена на тангото – световноизвестният уругвайски баритон Ервин Шрот ще изпълни в зала “България” една от най-популярните си програми, вдъхновена от танца и музиката, които се раждат в родината му и са пренесени в Аржентина.  

В афиша на “Съкровени гласове” присъстват имена като италианския тенор Фреди де Томазо с рецитала “Под звездите на Наполи”, един от най-търсените барокови солисти – контратенорът Якуб Орлински от Полша, мецосопранът Клементин Марген от Франция с програмата “Париж и нощта”.


Соня Йончева ще представи своя рецитал “Прераждане” на 2 декември заедно с фестивалния оркестър “Изкуството на барока” с диригент Зефира Вълова. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"През 100 земи" – Вяра Панталеева ни води на пътешествие към нас самите

Вяра Панталеева посрещна пролетта и влиза в лятото с нова песен. "През 100 земи" е подобен на сън приказен разказ за личностното пътешествие, в което рано или късно всеки от нас се отправя. Мистиката в музикален аспект е загатната с лек ориенталски..

публикувано на 13.06.24 в 10:15

Хорове от България, Сърбия и Ангола ще огласят черноморския град Балчик

22 хорови състава от България, Сърбия и Ангола се включват в тазгодишното издание на Международния хоров фестивал "Черноморски звуци" в  град Балчик от 12 до 16 юни. Освен в четирите фестивални вечери, по време на гостуването си в Белия град..

публикувано на 12.06.24 в 07:35

"Лято"

На прага на лятото двама братя – Явор и Виктор Георгиеви – ни предлагат най-новата си песен, озаглавена точно така – "Лято". Поднасяйки ни светло и ведро звучене, тя излиза от новия им проект SinFin. Миналата 2023 г. Явор и Виктор издадоха..

публикувано на 10.06.24 в 10:15