Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Футболни звезди ще играят в "Мач на надеждата" в София

Снимка: БТА

Благотворителен "Мач на надеждата" ще се проведе днес, 6 септември, в Деня на Съединението, от 17.00 часа на националния стадион "Васил Левски". Той е организиран от бившия капитан на националния отбор Стилиян Петров. Събраните средства ще отидат за лечението на хора в България, борещи се с онкологично заболяване. В двубоя ще участват звезди на българския и световния футбол през последните десетилетия. Датата е избрана специално, за да се покаже, че само обединени можем да спечелим големите битки в живота, поясняват организаторите.

Редом до Стилиян Петров ще бъдат множество звезди като Христо Стоичков, триумфиралият два пъти с титлата на Англия като играч на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов, Красимир Балъков, Рой Кийн, Хенрик Ларсон, Неманя Видич, Юри Джоркаеф, Гарет Бари, Гайска Мендиета, Луис Гарсия, Гари Кейхил, Джо Коул, Шей Гивън, Ашли Йънг и други любимци на милиони фенове по света.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В събота ще е слънчево, в неделя отново се задават валежи от дъжд

В събота, 11 май, минималните температури в страната ще са между 5 и 10°, в София 5°. В сутрешните часове по-значителна облачност ще има над крайните източни и южни райони, но без валежи. През деня ще е предимно слънчево. Максималните..

публикувано на 10.05.24 в 20:10

България днес - 10 май 2024 г.

В "България днес" на 10 май говорим за началото на предизборната кампания в България и коментираме резултатите от изборите в Република Северна Македония в български контекст. Поздравяваме учителите и учениците от Българското неделно училище "Св. Св. Кирил..

публикувано на 10.05.24 в 19:00

България има традиции във висшето образование на френски език

С желание да се отворят към света, след дългите години на изолация в бившия социалистически лагер, България и Румъния се присъединяват през 1994 г. към Международната организация на франкофонията. Тогава у нас се създава Франкофонски институт по..

публикувано на 10.05.24 в 15:45