Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анимационерите – „Плюс“

Снимка: Facebook/ Анимационерите

На 8 и 9 септември, осем алтернативни групи – седем български и една американска, акостираха във Варна, за фестивала REBEL REBEL By The Sea Edition. За трета година творческото обединение Projector Plus събра в два дни артисти и техните почитатели, за които музиката е смелост, свобода, бунт и приятелство.

Първата вечер, на сцената излязоха мултиинструменталистът Гриша Георгиев, познат като GREESH, софийската алтернативна груув метъл банда HELLION STONE, групата с честни бунтарски текстове No More Many More и специалните гости на фестивала – Анимационерите, емблематична за началото на новото хилядолетие група.

Втората вечер, 9 септември, чухме младата, но вече разпознаваема група Scotopia, TROPE - прогресив рок банда от Холивуд, Калифорния, рокендрол групата LEK CITY CASE и SOUNDPROPHET - група, чиято концепция се основава на послания за доверие към изкуството, за уважение и единение между човека и музиката.


Деница Славова от организаторите Projector Plus разказва: "REBEL REBEL е фестивалът, който организираме за трета година. За първи път той ще се проведе във Варна, на морския бряг, затова и сме го кръстили By The Sea – рок абордаж в края на лятото, това ни е слоганът. Селекцията на фестивала всяка година се основава на едно много просто правило, и то е – групите, които са близки до Projector Plus, това е нашето независимо обединение на алтернативни артисти, което съществува в публичното пространство в България вече от 3-4 години. Банди, съмишленици, с една идея, с обща кауза и мисия, с бунт в кръвта, с много хубави песни. Този фестивал се явява един вид визитка на Projector Plus и в него основна част заемат групи, които са в Projector Plus. Тази година имаме обаче и специален гост, в лицето на Анимационерите – те ще бъдат последни в първия ден. Избягвам да ги определям като хедлайнери, защото всички са супер важни – имаме едно приятелство и добър дух, който ни спира от подобни определения. Единственото, по което се водим, е музиката да върви."




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Най-щастливият човек" тръгва на "Най-щастливото турне"

Графа поставя началото на "Най-щастливото турне" тази вечер (28 юни) с концерт в Летния театър в Стара Загора. В основата на голямото лятно шоу на Влади Ампов е концепцията на грандиозния му концерт на Националния стадион "Васил Левски" в София,..

публикувано на 28.06.24 в 10:15

"100 причини"

Имаме поне "100 причини" да обичаме Мария Илиева, която посрещна лятото с едноименно ново турне. В поредицата концерти, започнали на 21 юни от Стара Загора, поп дивата изпълнява както най-големите си хитове, така и чисто нови песни от предстоящия си..

публикувано на 27.06.24 в 10:15

Орлин Горанов празнува 50 години "магия" на сцената с турне

Любимецът на няколко поколения, вечният чаровник с кадифен глас Орлин Горанов отбелязва "50 години магия" на сцената с турне. Първият от концертите е тази вечер в Пловдив, следват още пет от големите градове : Шумен (28 юни), Велико Търново (5..

публикувано на 26.06.24 в 10:15