Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Tripper Travel Guide" с препоръка на всяка цена да посетим Военноморския музей във Варна

Снимка: Facebook / Navalmuseumvarna

Военноморският музей във Варна бе включен в пътеводителя "Tripper Travel Guide", където попадна в списъка със задължителни за посещение забележителности на черноморския ни град. Освен това, музеят е получил и специална грамота от британската туристическа организация, уточни за БТА директорката Мариана Кръстева. Отличната оценка е определена от британски туристи, които споделят мнението си в допитване на пътеводител.


Варненският музей е сред любимите места на българските и чуждестранните туристи. Те могат да се запознаят с морската и военноморската история на България, да разгледат експонати от древността, сред които находки от морското дъно, котви от античността до съвремието. Експозицията включва също въоръжение и снаряжение, навигационни уреди, корабни модели, униформи и отличия. В музея са представени единствените в България носови украшения на кораби от различни периоди. Част от експозицията е и корабът "Дръзки" от Балканската война, който е единственият в света запазен торпедоносец от този клас.


До края на октомври посетителите на музея могат да разгледат и временната експозиция под наслов "Хладното оръжие в Българската армия – символ на доблест и чест". В нея са изложени образци от времето на Освобождението през 1878 г. до края на монархическия период през 1946 г.

Вижте още:

Съставил: Венета Николова

Снимки: Facebook / Navalmuseumvarna, БТА

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Безплатни туристически обиколки на български и английски организират във Варна

Историята и архитектурата на Варна ще са основен акцент в безплатни туристически обиколки на Варна, започнали на 1 май. Сборният пункт е пред Туристическия информационен център (Козирката). Планираните обиколки са с професионални екскурзоводи, част от..

публикувано на 02.05.24 в 06:30

У нас или в чужбина? Към 1 млн. българи ще пътуват по празниците

Тази година времето е на страната на българския туризъм!   Благодарение на безпрецедентно високите температури, уикенд почивките на планина или на село се "активираха" още в началото на април. Топлото време изкара на плажа и първите нетърпеливи..

публикувано на 30.04.24 в 05:15

Започнаха проверките за нелоялни практики при организирани туристически пътувания

По повод предстоящия активен сезон Министерството на туризма започна проверки за нелоялни практики при организираните туристически пътувания. Двама от проверените до момента туроператори не са предоставили удостоверение за извършване на..

публикувано на 27.04.24 в 14:13