Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Tripper Travel Guide" с препоръка на всяка цена да посетим Военноморския музей във Варна

Снимка: Facebook / Navalmuseumvarna

Военноморският музей във Варна бе включен в пътеводителя "Tripper Travel Guide", където попадна в списъка със задължителни за посещение забележителности на черноморския ни град. Освен това, музеят е получил и специална грамота от британската туристическа организация, уточни за БТА директорката Мариана Кръстева. Отличната оценка е определена от британски туристи, които споделят мнението си в допитване на пътеводител.


Варненският музей е сред любимите места на българските и чуждестранните туристи. Те могат да се запознаят с морската и военноморската история на България, да разгледат експонати от древността, сред които находки от морското дъно, котви от античността до съвремието. Експозицията включва също въоръжение и снаряжение, навигационни уреди, корабни модели, униформи и отличия. В музея са представени единствените в България носови украшения на кораби от различни периоди. Част от експозицията е и корабът "Дръзки" от Балканската война, който е единственият в света запазен торпедоносец от този клас.


До края на октомври посетителите на музея могат да разгледат и временната експозиция под наслов "Хладното оръжие в Българската армия – символ на доблест и чест". В нея са изложени образци от времето на Освобождението през 1878 г. до края на монархическия период през 1946 г.

Вижте още:

Съставил: Венета Николова

Снимки: Facebook / Navalmuseumvarna, БТА

БНР подкасти:

Още от категорията

България представя възможностите си за целогодишен здравен туризъм в Австрия

Възможностите за целогодишен здравен туризъм в България бяха представени в Австрия, като акцентът беше поставен върху медикъл/СПА и уелнес дестинациите. Събитието се проведе с подкрепата на Министерството на туризма и със съдействието на посолството..

публикувано на 23.11.23 в 13:05

Силен зимен сезон очакват от туристическия бранш

Туристическият бранш предрича силен зимен сезон, обвързан не само със ските и снега, съобщи за БТА директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов. Предвижда се засилен интерес и към балнео, СПА и уелнес отдиха, свързан с предстоящите..

публикувано на 22.11.23 в 11:56
Крепостта „Баба Вида”

История, вино и природа – Видин като атрактивна дестинация за круизни пътешествия

" Открийте крепостта "Баба Вида" – най-големия запазен средновековен замък в България. Като алтернатива посетете местен дом за демонстрация на традиционно българско кисело мляко и баница –  сладкиш, който ще можете и вие да приготвите" – т ака..

публикувано на 20.11.23 в 12:55