Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празник на плодородието в Шабла организира състезание между земеделските производители

Снимка: Община Шабла

На 16 септември в гр. Шабла се провежда празник на плодородието. Представители на всички населени места от общината ще покажат плодовете на своя труд и на природата в Градския парк на Шабла. В програмата са включени конкурси за най-едри зеленчуци, най-добре аранжиран щанд, най-богат щанд, най-вкусни местни и национални ястия и много други. Изложението има състезателен характер и е с награди за победителите. 

„Самата година не беше чак толкова плодородна заради липсата на валежи – коментира кметът на Шабла Мариян Жечев пред БНР. - В цяла България валеше, а тук нямаше такива. И предвид това някои от културите, които традиционно се отглеждат, нямат най-добрите добиви, но пък земеделците казват - "На сушава година няма болести“. Така че сме оптимисти" – казва Мариян Жечев. За празника на плодородието в града пристигат и различни фолклорни изпълнители, предвидена е богата фолклорна програма. Ще има ревю на народни носии с тема "Носи я", ще бъде демонстриран и традиционен начин за мачкане на грозде.

Снимки: Община Шабла



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 15 май 2024 г.

Физическото и психично здраве на хората през целия им жизнен цикъл, е фокусът на тазгодишната Европейската седмица на общественото здраве. Мотото на инициативата тази година е "Здравето е политически избор" и в "България днес" тръгваме по следите на..

публикувано на 15.05.24 в 19:00
Димитър Главчев

Вдигат заплатите на университетските преподаватели със задна дата

Правителството ще предостави 39 млн. лв. допълнително финансиране за увеличение на възнагражденията на академичния състав в държавните висши училища, считано от 1 януари 2024 г. Решението е взето след като преподавателите заплашиха със стачка на..

публикувано на 15.05.24 в 17:35

Над 38 хил. българи са подали електронни заявления за участие на изборите от чужбина

Над 38 хиляди са потвърдените заявления за гласуване в чужбина, подадени от сънародниците ни чрез електронната система на Централната избирателна комисия. В полунощ изтече срокът, в който българите зад граница можеха да заявят желанието си да..

публикувано на 15.05.24 в 10:55