Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Дъждовен фънк"

Снимка: YouTube /Wet Pebbles

В тон с наближаващата есен в рубриката Песен на деня ще слушаме "Дъждовен фънк" - третата официално реализирана авторска песен на поп-суинг групата Wet Pebbles. Записана е в Българското национално радио като награда за дебют на бандата с песента им "Магията се завъртя" - финалист от конкурса "Пролет" 2021г. Музиката и текстът са дело на Teddy Velvet (Теодора Николаева), а аранжиментът е на цялата група в състав: Бояна Желязкова-Зарева - цигулка, Данаил Брезов - бас китара и Невена Григорова - барабани.

"Дъждовен фънк" е песен за любовта, дъжда и Космоса. В нея се разказва за момиче, което пътува в междуградски автобус по автомагистрала "Тракия". Автобусът прилича на кометата "Хейл-Боп" и лети под проливен дъжд. Градинарят, в когото тя е влюбена, я чака някъде в София, поливайки розите в двора, така както дъждът и солата на Стен Гец се изливат от небето като "Дъждовен фънк".


Още от категорията

"Безразличен" – новият сингъл на Innerglow

Дни след дебюта си на лондонска сцена, групата Innerglow представи най-новия си сингъл "Безразличен". Вслушвайки се в желанията на своите почитатели, след много успешната "Знак" това е втората им песен с текст на български език...

публикувано на 04.12.23 в 10:15

"София квартет" разкрива магията на класическата музика за деца

Най-старият струнен квартет на Софийската филхармония – "София квартет" – отново се обръща към детската аудитория. Този път с желанието да ги запознае с емблематични композитори на 20-ти век. В рамките на проекта "Концерти с дрескод за..

публикувано на 03.12.23 в 11:15

С "Дишам" Дара Екимова започва работа по нов албум

Младата Дара Екимова представя "Дишам"– това е заглавието на първия сингъл към предстоящия албум на певицата. Тя създава "Дишам"с румънския продуцент  Cristian Pistol (Mr. Gun). Песента носи специално послание и не случайно излезе в..

публикувано на 01.12.23 в 10:15