Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Вече има и втори обвиняем за побоя над Християн Пендиков в Охрид

Снимка: БТА

За пореден път делото за побоя на секретаря на вече заличеното българско сдружение "Цар Борис Трети" в Охрид Християн Пендиков беше отложено. Този път причината е протест на работещите в съдебната система в Северна Македония. Адвокатът на обвинения за побоя Илия Спасески отказа да влезе в съдебната зала с обяснението, че подкрепя стачката на съдебната администрация. 

Съдията Боян Мартиноски съобщи, че прокуратурата е внесла обвинение за побоя над Пендиков и срещу още едно лице - Борче Ангелов. Той е разпознат от Пендиков като втория участник в престъплението от 19 януари в Охрид. 

"Обвинението към Борче Ангелов е също за нанасяне на тежка телесна повреда в съучастие, а на следващото заседание ще се реши дали двете дела ще бъдат обединени", обясни адвокатът на Пендиков Стефан Камишевски. 

Следващото заседание е насрочено за 26 октомври, предаде БТА.

Секретарят на сдружение "Цар Борис Трети" Християн Пендиков стана жертва на побой в Охрид на 19 януари, а ден след това беше транспортиран с правителствения самолет "Фалкон" за лечение в България.


Още от категорията

Български творци от целия свят участват в сборника "Любослов", издаден в Америка

Дванайсетото годишно издание на Лигата на българските писатели в САЩ и по света – сборникът "Любослов" вече е факт. Наречено е "Любослов" по името на първия българки културен сборник зад граница, който се издава от Константин Фотинов през 1844 година..

публикувано на 30.11.23 в 15:30
Празник на българите в румънския град Търговище

Българите от румънския град Търговище отбелязаха 172 години от заселването си

Българите от „Матей войвода“ – квартала на етническите българи в румънския град Търговище, днес отбелязаха 172 години от заселването си там, предаде БТА.  Днес в  града живеят близо 700 българи. Специални гости на събитието бяха посланикът на България..

публикувано на 30.11.23 в 15:14

Българите на отвлечения кораб "Galaxy Leader" с разрешение да се свържат с близките си

Йеменските хуси разрешиха на екипажа от отвлечения кораб "Galaxy Leader" в Аденския залив, да се свържат със семействата си, заяви говорителят на движението, Мохамед Абдел Салам, преде БТА. Българите на борда са капитанът и първият помощник. В писмо..

публикувано на 30.11.23 в 09:21