Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вече има и втори обвиняем за побоя над Християн Пендиков в Охрид

Снимка: БТА

За пореден път делото за побоя на секретаря на вече заличеното българско сдружение "Цар Борис Трети" в Охрид Християн Пендиков беше отложено. Този път причината е протест на работещите в съдебната система в Северна Македония. Адвокатът на обвинения за побоя Илия Спасески отказа да влезе в съдебната зала с обяснението, че подкрепя стачката на съдебната администрация. 

Съдията Боян Мартиноски съобщи, че прокуратурата е внесла обвинение за побоя над Пендиков и срещу още едно лице - Борче Ангелов. Той е разпознат от Пендиков като втория участник в престъплението от 19 януари в Охрид. 

"Обвинението към Борче Ангелов е също за нанасяне на тежка телесна повреда в съучастие, а на следващото заседание ще се реши дали двете дела ще бъдат обединени", обясни адвокатът на Пендиков Стефан Камишевски. 

Следващото заседание е насрочено за 26 октомври, предаде БТА.

Секретарят на сдружение "Цар Борис Трети" Християн Пендиков стана жертва на побой в Охрид на 19 януари, а ден след това беше транспортиран с правителствения самолет "Фалкон" за лечение в България.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Асоциация "Асен и Илия Пейкови" в Рим отново организира конкурс "Моята българска бродирана риза"

На 11 май всеки българин, от всяко кътче на земята да се облече с бродирана риза, блуза, дреха, вратовръзка или коланче с българска шевица. Това е мечтата на българите в италианската столица, обединени в Асоциация "Асен и..

публикувано на 27.04.24 в 11:15

Работилничка за боядисване на яйца организират българите в Австралия

Работилничка за боядисване на яйца организира днес българската асоциация "Родина" в австралийския град Пърт, съобщават сънародниците ни на страницата си във Фейсбук. Събитието ще се проведе в местния Български клуб от 13:00 до 15:00 часа. Всички..

публикувано на 27.04.24 в 08:45
Илюстративно изображение

Диктовка по български език – за рождения ден на българското училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Атина

С диктовка, посветена на 24 май, ще започнат честванията на 20-ата годишнина от създаването на българското неделно училище "Св.Св.Кирил и Методий" в Атина, Гърция. Диктовката ще се проведе на 10 май от 18:00 часа в сградата на школото на ул...

публикувано на 26.04.24 в 01:05