Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Хор „Български гласове – Ангелите” започва европейско турне

Снимка: Хор „Български гласове – Ангелите”

Женският народен хор „Български гласове – Ангелите“ започва днес европейското си турне. Първият концерт е тази вечер в Хоофдорп, Нидерландия, в 20:15 часа местно време. Следват концерти в Хеерлен на 22 септември, в Херфорд на 23 септември, в Копенхаген на 24 и 25 септември, в Бремен на 26 септември, във Вроцлав на 28 септември и в Стари Сач на 29 септември.
„Български гласове – Ангелите” е основан през 1991 г. Той включва народни певици от различни краища на страната и показва претворената българска традиция като смесица от фолклор и класика. Изнасял е концерти и е аплодиран от публиката в Германия, Нидерландия, Белгия, Дания, Швейцария, Русия, Австрия, Испания, Франция, САЩ, Канада, Мексико и др.


Още от категорията

"София квартет" разкрива магията на класическата музика за деца

Най-старият струнен квартет на Софийската филхармония – "София квартет" – отново се обръща към детската аудитория. Този път с желанието да ги запознае с емблематични композитори на 20-ти век. В рамките на проекта "Концерти с дрескод за..

публикувано на 03.12.23 в 11:15

С "Дишам" Дара Екимова започва работа по нов албум

Младата Дара Екимова представя "Дишам"– това е заглавието на първия сингъл към предстоящия албум на певицата. Тя създава "Дишам"с румънския продуцент  Cristian Pistol (Mr. Gun). Песента носи специално послание и не случайно излезе в..

публикувано на 01.12.23 в 10:15
Дария Стоянова

Българче е част от балканско трио в детския песенен фестивал "Златна монета" в Болоня

От 1 до 3 декември ще се проведе 66-ото издание на един от най-популярните музикални детски фестивали – Zecchino d’oro ("Златна монета") в Болоня, Италия. В него участват деца от 5 до 12-годишна възраст, които с чистата си музика и присъствие ни..

публикувано на 30.11.23 в 11:55