Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Онлайн курс за християнска вяра за българите в чужбина

Снимка: dveri.bg

С благословението на Негово Високопреосвещенство митрополит Антоний се организира онлайн курс за сънародниците ни в чужбина за запознаване с основите на християнската вяра. Това съобщава на Фейсбук страницата си Българската православна църковна община "Свв. Кирил и Методий", гр. Хамбург. Темата на курса през тази година е „Тайнствата на Църквата“. Беседите ще се водят от д-р Златина Каравълчева онлайн два пъти месечно в неделя в платформата zoom. Продължителността им ще бъде 60 минути, с възможност за дискусия. Курсът е безплатен.
Първата беседа ще бъде на 22 октомври, неделя, от 18 ч. западноевропейско време (19 ч. българско). За въпроси и записвания - на e-mail: zlatinakaravaltcheva@gmail.com.

Още от категорията

Български творци от целия свят участват в сборника "Любослов", издаден в Америка

Дванайсетото годишно издание на Лигата на българските писатели в САЩ и по света – сборникът "Любослов" вече е факт. Наречено е "Любослов" по името на първия българки културен сборник зад граница, който се издава от Константин Фотинов през 1844 година..

публикувано на 30.11.23 в 15:30
Празник на българите в румънския град Търговище

Българите от румънския град Търговище отбелязаха 172 години от заселването си

Българите от „Матей войвода“ – квартала на етническите българи в румънския град Търговище, днес отбелязаха 172 години от заселването си там, предаде БТА.  Днес в  града живеят близо 700 българи. Специални гости на събитието бяха посланикът на България..

публикувано на 30.11.23 в 15:14

Българите на отвлечения кораб "Galaxy Leader" с разрешение да се свържат с близките си

Йеменските хуси разрешиха на екипажа от отвлечения кораб "Galaxy Leader" в Аденския залив, да се свържат със семействата си, заяви говорителят на движението, Мохамед Абдел Салам, преде БТА. Българите на борда са капитанът и първият помощник. В писмо..

публикувано на 30.11.23 в 09:21