Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Онлайн курс за християнска вяра за българите в чужбина

Снимка: dveri.bg

С благословението на Негово Високопреосвещенство митрополит Антоний се организира онлайн курс за сънародниците ни в чужбина за запознаване с основите на християнската вяра. Това съобщава на Фейсбук страницата си Българската православна църковна община "Свв. Кирил и Методий", гр. Хамбург. Темата на курса през тази година е „Тайнствата на Църквата“. Беседите ще се водят от д-р Златина Каравълчева онлайн два пъти месечно в неделя в платформата zoom. Продължителността им ще бъде 60 минути, с възможност за дискусия. Курсът е безплатен.
Първата беседа ще бъде на 22 октомври, неделя, от 18 ч. западноевропейско време (19 ч. българско). За въпроси и записвания - на e-mail: zlatinakaravaltcheva@gmail.com.

Още от категорията

Художнички от различни култури представят творбите си в "Дом Витгенщайн" във Виена

В Българския културен институт "Дом Витгенщайн" във Виена беше открита международната женска изложба "Битие и любов". Експозицията е разработена от група художници, обединени около българката Силвия Генова - SilvaGe. "Международната..

публикувано на 15.02.24 в 09:10

Допитване сондира намеренията на абитуриенти от българското малцинство в Сърбия за университет у нас

Допитване сред завършващите ученици от гимназията в Босилеград организираха Община Босилеград и Националният съвет на българското малцинство в Сърбия, информира БТА. Целта е да се разберат нагласите на бъдещите абитуриенти за продължаване на..

публикувано на 15.02.24 в 08:47

Български деца от цял свят се надпреварват в четене на български език

Група родители от германския град Кобленц са причината за създаването на Българско неделно училище "Буквар" в града . От 2021 година то вече е част от списъка на българските неделни училища зад граница на Министерството на образованието и науката,..

публикувано на 13.02.24 в 09:19