Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Онлайн курс за християнска вяра за българите в чужбина

Снимка: dveri.bg

С благословението на Негово Високопреосвещенство митрополит Антоний се организира онлайн курс за сънародниците ни в чужбина за запознаване с основите на християнската вяра. Това съобщава на Фейсбук страницата си Българската православна църковна община "Свв. Кирил и Методий", гр. Хамбург. Темата на курса през тази година е „Тайнствата на Църквата“. Беседите ще се водят от д-р Златина Каравълчева онлайн два пъти месечно в неделя в платформата zoom. Продължителността им ще бъде 60 минути, с възможност за дискусия. Курсът е безплатен.
Първата беседа ще бъде на 22 октомври, неделя, от 18 ч. западноевропейско време (19 ч. българско). За въпроси и записвания - на e-mail: zlatinakaravaltcheva@gmail.com.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мария Николова

Мария Николова – българка от Бесарабия, която върна семейството си към корена

Украинският Болградски район е считан за своеобразна "столица" на бесарабските българи. Това е районът, в който живее най-компактно етническо българско население зад граница. Сънародниците ни намират убежище в Бесарабия и създават там своите..

публикувано на 03.09.24 в 10:20

Един час повече български език ще се изучава в Тараклия

Втори септември поставя началото на новата учебна година в молдовския район Тараклия, в който преобладаващата част от населението е с български корени. За първи път училищния праг прекрачват 308 първокласници, което е със 17 деца повече от..

публикувано на 02.09.24 в 13:25

Българското неделно училище “АБВ” във Финландия открива новата учебна година

Новата учебна година в Българското неделно училище “АБВ” във Финландия се открива днес с тържество в двора на школото, съобщиха от образователното средище. Предвидена е кратка културна програма с приветствия и поздравителни адреси, последвана от..

публикувано на 25.08.24 в 11:44