Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радиосимфониците откриват новия си творчески сезон

Снимка: БНР

Симфоничният оркестър на Българското национално радио открива тази вечер в зала “България” поредния си творческия сезон.  

Под палката на новия главен диригент Константин Илиевски дебют с цигулковия концерт на Брамс ще направи първият концертмайстор на Виенските симфоници Далибор Карвай. Солистът ще свири на 330 годишен инструмент “Страдивариус 1694 ex Benece” – собственост на Австрийската национална банка.  


В програмата на концерта са включени също симфоничният прелюд “Усамотение” от Панчо Владигеров и деветата симфония на Дворжак “Из Новия свят”. 

Изпълнението на българско произведение във всеки концерт ще бъде един от отличителните белези на новия творчески сезон на радиосимфониците. 

Още от категорията

Посоки в дебютния авторски албум на талантливата Калина Андреева

Калина Андреева е малко над 20-годишна, но вече е изградила име на талантлива контрабасистка, певица и автор на музика и песни. Първата си композиция създава още на 4-5 годишна възраст – тогава измисля мелодия, баща ѝ я хармонизира и така се превръща..

публикувано на 23.02.24 в 10:15

Песните на Кичка Савова "оживяват" във виртуално национално турне

На 22 февруари се навършват 90 години от рождението на Кичка Савова – една от най-значимите тракийски певици. Всички, които приживе са я познавали, пазят в сърцата си спомен за един талантлив, истински добър, светъл и благ човек. Кичка Савова остави..

публикувано на 22.02.24 в 06:30

"Моя трудна любов" – самостоятелен дебют на Яница Кънева

Познаваме Яница Кънева от успешното ѝ участие в предаването "Гласът на България" през 2023 г., където достигна полуфинал. Тя е родена през 1990 г. в семейство на музиканти, което от малка я приобщава към света на музиката. Завършва Национално училище..

публикувано на 21.02.24 в 10:15