Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Излезе книга, посветена на Лука Велчов - доайена на българите в Букурещ

4
Снимка: БТА

Книга на румънски език, посветена на Лука Велчов - доайена на българите в Букурещ и председател на Демократичния съюз на българите в Румъния, беше представена днес в румънската столица навръх неговия 90-ти юбилей.

Тя е издадена с подкрепата на Съюза на банатските българи в Румъния и с идейната инициатива на журналистката от Румънското национално радио Мирела Петреску и Николай Наков, депутат от българското национално малцинство в румънския парламент и почетен консул на България в Тимишоара.
Изданието включва интервю от 15 въпроса на Мирела Петреску към Лука Велчов и преводи на материали от българския печат за доайена на българите в Букурещ.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Българите в Атина отново с нагласа за светло бъдеще и усещане, че са излъгани

В Гърция изборният ден протича без проблеми. 28 са изборните секции в южната ни съседка, за столицата Атина те са четири, две от тях се помещават в посолството на България в гръцката столица – показва списъкът на ЦИК. " Избирателната активност към 12..

публикувано на 09.06.24 в 13:54

Мартина Шопова от Виена: Хем има интерес към изборите, хем ужасно отегчение и несигурност

Изборният ден на българите във Виена, които гласуват за национален и европейски парламент протича спокойно, съобщи за Радио България сънародничката ни Мартина Шопова. Тя е част от Секционната избирателна комисия, разположена в Постоянното..

публикувано на 09.06.24 в 13:45
Изборната секция в Бризбън

Изборният процес в Австралия протича нормално при по-ниска избирателна активност, но с интерес от младите българи

Изборите в Австралия протичат спокойно, без констатирани нарушения, но и при по-ниска избирателна активност сравнено с предходните избори за народни представители и президентска двойка. Тази година на Зеления континент изборните секции са с две..

публикувано на 09.06.24 в 11:35