Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Цариброд ще обсъждат обществената информираност на български език

Цариброд
Снимка: Интернет Портал ФАР

Кръгла маса посветена на "Обществено информиране на български език" ще се проведе на 11 октомври в Цариброд. Проявата се организира съвместно от Интернет Портал Фар, Мисията на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа - ОССЕ, Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и с подкрепата на българското посолство в Белград.

Темите за местното и информирането на малцинствени езици са изключително важни за медийната сцена в Сърбия, особено в районите населени с малцинствени общности. Целта на срещата е да се направи преглед на текущото състояние на информирането на български език и да се потърсят форми за повишаване качеството на информиране.

Във форума ще участват Ян Брату, ръководител на мисията на ОССЕ в Сърбия, българският посланик Петко Дойков, генералният консул Димитър Цанев, председателят на сдружение "Емблема" Славиша Миланов, съветникът в Министерството на информирането и телекомуникациите Борка Райшич, председателят на Националния съвет на българското национално малцинство Стефан Стойков. Модератор на кръглата маса ще е журналистът на "Време" Недим Сейдинович. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"На мегдана на другата България" отново ще се извие кръшно хоро – този път в Палма де Майорка

Български фолклорни състави от 17 европейски държави пътуват към Палма де Майорка, за да се хванат на общо хоро. "С нетърпение очакваме да пристигнем, да се срещнем със стари колеги и приятели, както и да намерим нови приятели" – пишат сънародници..

публикувано на 10.05.24 в 15:50
Снимка: БНУ „Св.св. Кирил и Методий“ - Атина

20 години Българско неделно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в Атина

„Когато има общи цели и желание за разбиране, българската общност в Атина доказва, че е част от многообразното европейско семейство с неповторим език, култура и традиции“ – с тези думи на равносметка във фейсбук започна 2024 година за..

публикувано на 10.05.24 в 11:45

Президентът се срещна с представители на българите в Косово

България отдава голямо значение на активните контакти с българската общност в Косово, заяви държавният глава Румен Радев. Той прие представители на Дружеството за развитие и интеграция на българската общност в Република Косово "Дрибок", съобщи..

публикувано на 10.05.24 в 08:37