Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избраха проф. Станимир Сираков за лекар на 2023 г.

Снимка: БГНЕС

Проф. д-р Станимир Сираков получи наградата "Лекар на годината" за 2023-та. Той е част от екипа на болница "Св. Иван Рилски" и ръководи сектор "Интервенционална рентгенология".

Носителят на отличието заяви: "Пожелавам си малко повече разбиране и синхрон в работа с административните органи като здравното министерство и Здравната каса, защото без тях не може да утвърдим повечето неща - те са новаторски както за Европа, така и за света, а крайният печеливш е българският пациент. Той да има достъп до това модерно лечение, навреме и то осъществено тук, в България, а не в чужбина." 

Проф. Станимир Сираков е сред водещите световни специалисти в лечение на мозъчно-съдови зaболявания. Д-р Сираков извърши първата иновативна операция за България на мозъка на момче през вената на крака му.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Теодор Борисов –Il grande lupo bulgaro на марионетките

Той вдъхва живот на кукли от дърво, ала именно те, захранени с енергията на създателя си, с невидими конци като в истински марионетен театър започват да направляват собствената му съдба. И всички заедно да сътворяват магична атмосфера, в която поезията,..

публикувано на 27.05.24 в 10:10
Мария Бакалова

Мария Бакалова на фестивала в Кан с рокля, рисувана от българка

Актрисата Мария Бакалова предизвика възхищение при появата си на тазгодишния Международен филмов фестивал в Кан. Българката присъства лично на премиерата на най-новия филм с нейно участие "Стажантът", определен от западните медии като едно..

публикувано на 21.05.24 в 16:40

Феникс Върбанов: Чрез изкуството бих искал да излекувам себе си и света от тежкото бреме на войните

Намираме Феникс Върбанов в привидното безвремие между две изложби; между уловената пулсация на времето, душата и сърцето и движението към новите идеи, от които ще се освободи нов дух; между имагинерното и едновременно с това физическо съжителство на..

публикувано на 13.05.24 в 11:50