Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутати поискаха незабавно прекратяване на дерогацията за руски петрол

| обновено на 10.11.23 в 16:00
Снимка: БТА

"От година твърдим, че всички ползи от дерогацията са за "Лукойл" и режима на Путин и че българският потребител няма никаква полза“, коментира депутатът от ГЕРБ Делян Добрев появилата се в пресата информация за разследване на ЕК относно това, дали руската компания компания "Лукойл“ се е възползвала от вратички в санкциите, за да спечели 1 милиард евро за военните нужди на Кремъл. 

Добрев съобщи, че подготвя ново предложение за незабавно прекратяване на дерогацията, което ще бъде внесено в НС. Идеята беше подкрепена от председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски, влизащ в забранителния списък "Магнитски". "За нас трябва се случи веднага това нещо. Партиите, които не го подкрепят, са про-Путин партии", каза Пеевски.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът и папата призоваха за спиране на кръвопролитията в Газа и Украйна

Президентът Румен Радев и водена от него българска делегация са на посещение във Ватикана, където те бяха приети на аудиенция от Негово Светейшество папа Франциск. Президентът и папа Франциск са се обединили около мнението, че най-голямото..

публикувано на 23.05.24 в 15:09
Костенурка на разходка в Осоговската планина

Отбелязваме Световния ден на костенурката

На 23 май отбелязваме Световния ден на костенурката – най-застрашената група гръбначни животни на земята. В България живеят само два от общо 58 вида сухоземни костенурки . Те са защитени от Закона за биологичното разнообразие и търговията с тях,..

публикувано на 23.05.24 в 12:59

За какво служи и кой се нуждае от Виза тип А?

В серия от материали ще ви разкажем за визите, които са необходими за престой и транзит през България , както и гражданите на кои страни се нуждаят от тях. Както е известно, от 31 март 2024 г. България е част от Шенгенското пространство по въздух и..

публикувано на 23.05.24 в 09:45