Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българска елха грейна в Чикаго

Снимка: eurochicago.com

За традиционните Рождественски празници, в Музея на науката и индустрията в Чикаго (Chicago’s Museum of Science and Industry), за поредна година е украсена българска елха. Това е най-големият научен музей в Западното полукълбо, съобщава eurochicago.com. 

На традиционното за музея изложение Christmas Around the World and Holidays of Light, около огромна - от пода до купола - елха, ще има гора от почти 60 дървета и експонати, украсени от доброволци, които представят празничните традиции и култури от цял свят. Сред тях има и българска Коледна елха.

Първото българско участие, в историята на тези празници в музея, е от 2012 г., когато ансамбъл „Хоро“ зарадва публиката с представление, заредено с магията на българските народни танци и красотата на българските национални носии.

Още от категорията

Български лютиери налагат с качество и надеждност своите инструменти в Америка

В първите години на демокрацията една пловдивска фамилия се преселва в Чикаго, за да основе бизнес, свързан с най-финото усещане не само на пръстите, но и на човешката душа. Защото лютиерството, както наричат изработването на струнни музикални..

публикувано на 28.02.24 в 06:25

Най-високата сграда в Чикаго отново ще светне в българския трикольор

За втора поредна година, една от най-знаковите сгради в Чикаго ще бъде осветена в цветовете на националното ни знаме, по случай 3 март - Деня на Освобождението. Инициативата за осветяването на антените на Willis Tower - третата най-висока сграда в Западното..

публикувано на 27.02.24 в 19:02

Българите в Молдова ще се преклонят пред паметника на българските опълченци

По случай предстоящия национален празник на България - 3 март, посолството на България в столицата на Молдова - Кишинев, организира Церемония по полагането на венци пред паметника на българските опълченци в Мемориален комплекс „Шипка“ (ул. „Nicolae Dimo“..

публикувано на 27.02.24 в 18:46