Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Околосветско пътешествие с Живко Петров Трио и "On the way"

Снимка: jivkopetrov.com

Пътят и посоката все по-често вълнуват джаз пианиста и композитор Живко Петров. Две години след като Живко Петров Трио (JP3) ни дадоха нова посока с албума "Change the way", сега е време за пътешествие до някои от най-вълнуващите места с новия "On the way". Композициите отново са дело на Живко Петров (пиано), а заедно с Димитър Семов (ударни) и Димитър Карамфилов (контрабас) рисуват картини от 11 точки на света – така както ги виждат и усещат.

Албумът ни пренася в романтичния Рим, вълнуващо горещите Аржентина и Мароко, усещаме ритъма на София, Монреал и Ню Йорк или се отпускаме, представяйки си Лондон след дъжда и Осло преди май.

Музикалното пътуване "On The Way" вече си има почитатели по цял свят. Звучи по джаз радиата в САЩ и Канада и е вторият най-предпочитан от музикалните редактори и диджеи в Щатите албум.

Следващите дни ще можем да се впуснем в това пътешествие и да го съпреживеем с музикантите на живо, тъй като Живко Петров Трио (JP3) отново е на път с албума "On The Way". Специалните концерти са част от втората вълна на турнето им, появила се по молба на публиката. Първата дата е 17 ноември в Шумен, следват Варна (19.11) и Пловдив (22.11), а преди коледните празници JP3 ще свирят в София (17.12), Добрич (19.12) и Бургас (20.12).

Освен "On the Way", в тези концерти на JP3 ще имаме възможността да чуем и съвсем новите композиции, създадени специално за саундтрака към филма на Димитър Стоянович "Плът", който предстои да излезе на екран през 2024 г.

Слушайки "Sofia Sunday Morning" от албума на JP3 "On the way"не може да не се усмихнем, припомняйки си една от любимите фрази на Живко Петров: "Животът е прекрасен…"

Концертите се организират от Културна организация „Арт мюзик ателие” и „JP Music”, с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

Редактор: Диляна Трачева


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

30 години от създаването си празнува Хор "Ваня Монева"

Вече три десетилетия космическите гласове на певиците в един от най-популярните български фолклорни хорове, под художественото ръководство на маестра Ваня Монева, вълнуват публиката у нас и по света. Хор "Ваня Монева" празнува кръглата..

публикувано на 30.04.24 в 10:15

“Виртуозите на Ла Скала” закриват “Европейския музикален фестивал” във Варна

Двама световноизвестни български музиканти – цигуларят Марио Хосен и оперната певица Красимира Стоянова, ще си партнират тази вечер във Варна с камерния ансамбъл “Виртуозите на Ла Скала”. Концертът е последен за “Европейския музикален фестивал” и първи..

публикувано на 29.04.24 в 06:00

"На многая лета"– концерт на Софийския камерен хор "Васил Арнаудов“

През 2024 г. Общинският културен институт Дом на културата "Средец" в София чества 50 години от създаването си – повод, който съставите към Дома отбелязват с поредица от събития. Сред тях е концертът на Софийския камерен хор "Васил Арнаудов" на..

публикувано на 24.04.24 в 11:35