Сладоледът е изкушение за мнозина, но съставен от захар и мазнини се превръща в калорийна бомба, вредна за човешкото здраве. Сънародникът ни Александър Маринов също е сред хората, пленени от различните му вкусове, но ограничава консумацията, докато преди година не създава нова рецепта за протеинов сладолед, в която влага всички свои спестявания в размер на 15 000 лева.
За да не бъдат неговите близки и приятели единствените, които могат да опитат новото произведение, 20-годишният Александър решава да потърси финансиране, за да открие своя стартираща компания. Получава 60 000 лева, с които закупува фризери и към момента произвежда около 1 тон сладолед на ден.
Неговите сладоледи са достъпни предимно във фитнес зали на територията на София, но младият предприемач се надява следващата година да достигне и други големи градове в страната, като Пловдив, Варна и Бургас. Александър и екипът му мечтаят да наложат марката и в чужбина, като една от държавите, с които биха започнали е Германия.
В брой 54 на предаването слушайте: Среща с първия учител в българската секция на Европейското училище в Брюксел Наталия Стайкова; Рубрика „Мост на вярата“ – интересни моменти от историята на Българската православна църковна община в Париж;..
Откровени разговори с български граждани, които са успели да се реализират в чужбина предлага инициативата Вечер на българските таланти зад граница, която се организира в Пловдив. Днес публиката в културен център "Елизиум Пловдив" (Ул. Душо Хаджидеков..
В "България днес" на 04 Юни слушайте: 01:55 - Актуална информация от България и света 12:42 - Прогноза за времето у нас и по..
Привърженици на парламентарно представената партия “Възраждане” се събраха пред сградата на Народното събрание, обявявайки се за запазване на..
В "България днес" на 04 Юни слушайте:..
Европейската комисия официално вписа "Странджанския билков чай" в Регистъра на географските означения на Европейския съюз. От 3 юни 2025 г. на..