Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Конкурент" събират рок хитове и нови парчета в десетия си албум "По трудния път"

Снимка: FB / konkurentband

Десети юбилеен албум издава рок група "Конкурент". Озаглавен по "Трудния път", дискът включва 11 студийни версии и 3 бонус "живи" изпълнения на емблематичните песни на групата "Дай ми време", "Мама" и "Сбъдната мечта".

"По трудния път" събира най-новите сингли на бандата "Родени за рок", "Луда нощ", баладата "Искам" и рок версия на поп хита "Губя контрол", записана в дует с Десислава Христова – Слава от триото LaTiDa.


Защо са нарекли албума си "По трудния път", разказва вокалистът на групата Емил Анчев:

"Това е нашата история – "По трудния път", защото не винаги пътят е осеян с рози. Искахме този юбилеен за групата албум да е специален, затова в него сме събрали както най-новите ни сингли, така и култови парчета, които правят "Конкурент" това, което е. Нямаме търпение и нашата публика да го чуе, защото тяхната реакция е това, което ни вълнува най-много!"

Публиката ще може да чуе песните от албума концерт-промоция на 24 ноември в Димитровград, а дискът излиза на следващия ден – 25 ноември.

Хитът на "Конкурент" "Дай ми време" е в съвместно изпълнение със Симфоничния оркестър на БНР:


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05

Димитър Карамитев: Българският кавал е най-богат на орнаменти – чрез него говори голямата душа на народа ни

"Кавалът е инструмент, който винаги е звучал около мен още в детството. Помня роднинските събирания в Стара Загора всяка събота, по повод и без повод, а на тях винаги се пееше" – това разказва за първите си срещи с народната песен и съпровода..

публикувано на 07.06.24 в 12:10

"Душата ми" – ново откровение от Белослава

Белослава посреща лятото с няколко събития – нова песен, Е.Р., лятно турне и нова плоча. В песента със заглавие "Душата ми", певицата разказва за пътуването в любовта. "Текстът в "Душата ми" е за пътя с моя съпруг Евгени и е посветена на него...

публикувано на 05.06.24 в 10:15