Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представят българския филм “Майка” на фестивал във Ванкувър

Филмът „Майка"
Снимка: Киномания 2022

Българският филм "Майка" ще бъде показан на Европейския филмов фестивал във Ванкувър, Канада, тази неделя, 26 ноември 2023 г., съобщават на Фейсбук страницата си от Българо-канадското дружество в Британска Колумбия. Прожекцията е от 20.20 часа в The Cinematheque- 1131 Howe Street, Vancouver, BC. Филмът “Майка" на режисьорката Зорница София пресъздава историята на една жена – Елена, която се бори с невъзможността да има дете. В опит да намери нов смисъл тя започва проект в Африка, който променя живота ѝ. 

БНР подкасти:

Още от категорията

Пижо и Пенда - най-любими на първокласниците от Българското училище “Звънче“ в Сърбитън

Първокласници от Българското училище “Звънче“ в Сърбитън, Великобритания, вече се подготвят за Баба Марта, става ясно от публикация във фейсбук.   Заедно със своите учители децата участваха в творческите работилници за изработка на мартеници в..

публикувано на 25.02.24 в 17:02

Благотворителен базар с мартеници в Милано в полза на български деца с увреждания

Българското училище “Пейо Яворов“ в Милано организира в неделя, 25 февруари, благотворителен базар с мартеници, изработени от майки на деца с увреждания от фондация “Оле Мале”. “ Както всяка година, и този път последната неделя на февруари ще..

публикувано на 25.02.24 в 07:00

Виенското колело в Сиатъл грейва в цветовете на България, в Ню Йорк се събират на Уолстрийт

Виенското колело в центъра на най-големия град в щата Вашингтон ще бъде осветено в цветовете на българския трибагреник от 17:00 до 21:00 часа, местно време на 3 март , информира Българският културен център в Сиатъл. Приканват се всички желаещи да го..

публикувано на 25.02.24 в 03:01