Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестни прояви в София по повод 104 години от Ньойския договор

Снимка: БТА

В Дома на културата „Красно село“ в София организират протестно събрание „104 години Ньойски диктат“. Уастниците  в протестното събрание могат да видят част от „забранените“ през тази година културни продукти, като книги и изложби, които не бяха допуснати да влязат в Сърбия и така провалиха част от ежегодните културни прояви на българските организации в Босилеград.

Събитието е съвместна инициатива на Гражданския комитет „Западни покрайнини“, Културно информационен център „Босилеград” и Дирекция „Култура“ на Столична община.

По повод годишнината, младежката организация на ВМРО организира традиционно факелно шествие „Български марш“ от Войнишкия лъв, пред Националния дворец на културата до Паметника на Незнайния воин.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изпълнена е последната воля на цар Фердинанд – вечният му дом да бъде в България

76 години след неговата кончина първият български цар от Третото Българско царство Фердинанд Първи се завърна у дома, в Двореца "Врана", с което бе изпълнена предсмъртната му воля. В своето завещание той пише, че желае да бъде погребан именно в..

публикувано на 30.05.24 в 11:35
Новият сливенски митрополит Арсений

Сливенска епархия има нов митрополит, пред Синода го посрещнаха с възгласи "Недостоен"

В многовековната ни църковна традиция миряните винаги са посрещали новия свещенослужител или владика с възгласи "Достоен". Така те показват уважението си, с надеждата той мъдро да води паството към духовно спасение. Не така обаче беше посрещнат от..

публикувано на 27.05.24 в 15:15

Манастир на 900 години се появява от нищото при строеж на автогара в Созопол

При разкопки на мястото на новата автогара в черноморския град Созопол бе открит манастир от XI век, който е функционирал до края на XIII век. Предполага се, че обектът е бил унищожен от пожар, за което свидетелстват пластовете от въглении..

публикувано на 26.05.24 в 09:15