Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестни прояви в София по повод 104 години от Ньойския договор

Снимка: БТА

В Дома на културата „Красно село“ в София организират протестно събрание „104 години Ньойски диктат“. Уастниците  в протестното събрание могат да видят част от „забранените“ през тази година културни продукти, като книги и изложби, които не бяха допуснати да влязат в Сърбия и така провалиха част от ежегодните културни прояви на българските организации в Босилеград.

Събитието е съвместна инициатива на Гражданския комитет „Западни покрайнини“, Културно информационен център „Босилеград” и Дирекция „Култура“ на Столична община.

По повод годишнината, младежката организация на ВМРО организира традиционно факелно шествие „Български марш“ от Войнишкия лъв, пред Националния дворец на културата до Паметника на Незнайния воин.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Митрополит Даниил Видински

Благодатта на Светия Дух е в единението, чистотата на вярата и благочестието

Непосредствено след големия християнски празник Петдесетница отбелязваме деня на Светия Дух – третото лице на Светата Троица. Църковният празник е и последният преди празника на Всички светии, с който завършва Великденският цикъл. Богослужението днес..

публикувано на 24.06.24 в 05:10

Дарът на Петдесетница е живот в изобилие

В осмата неделя след Възкресение Христово отбелязваме един от най-важните празници за християнството – Петдесетница. В този ден Светият Дух – Третото Лице на Светата Троица слиза на земята, за да осени дванайсетте апостоли, събрани на молитва..

публикувано на 23.06.24 в 05:30

Черешова задушница е!

Всяка година в съботата преди големия християнски празник Петдесетница Църквата отбелязва втората за годината Задушница, която народът е нарекъл Черешова задушница, защото винаги съвпада със сезона на черешите. В календара на Българската..

публикувано на 22.06.24 в 05:30