Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Райна Манджукова на среща с българската общност в Германия

Българското училище “Дора Габе“ чества 10-ти рожден ден

Райна Манджукова
Снимка: БГНЕС

От днес до неделя изпълнителният директор на Изпълнителна агенция за българите в чужбина Райна Манджукова гостува в Мюнхен (6-10декември), където ще се срещне съссънародниците ни в Германия, съобщиха от Агенцията.

Според програмата на работното помещение тази вечер от 19,00 ч.ще се състои концерт, организиран от “Немско-българско сдружение в Бавария“ в IBZ (Amalienstrasse 38, Munich-Schwabing). 

В четвъртък от 18,00 ч.е планирана среща с представители на българската общност (Edelweissstrasse 10, 81541 Munich), организирана от сдружение “Българско училище в Мюнхен “Дора Габе“.

На 9 декември от 10,30 ч. ще има тържество вБългарското училище “Паисий Хилендарски“ – филиал Фрайхам: Aubinger Alle 152, 81248, а на 10 декември -тържество по случай 10-годишнината на Българското училище “Дора Габе“ – Gerastr.6, 80993 Munchen. 

Посещението е по покана на Българското училище “Дора Габе“, което своята отбелязва 10-ти рожден ден.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Млади дарования от Благоевград ще пеят рок в Босилеград

Рок концерт с участието на ученици от музикалната школа "Престо“ (Presto Music School) – Благоевград, ще се проведе в сряда вечер, 14 август, в центъра на Босилеград, пред сградата на Пощата, от 19:30 часа. Събитието е организирано от Сдружение "ГЛАС" -..

публикувано на 14.08.24 в 12:47
Снимка: Изпълнителната агенция за българите в чужбина

Отличиха с награда българския вестник във Великобритания "БГ БЕН"

Директорът на Изпълнителната агенция за българите в чужбина Райна Манджукова връчи почетен плакет на българския вестник "БГ БЕН" във Великобритания по случай 20-годишнината на медията. Отличието е присъдено и за активното им участие в живота на..

публикувано на 14.08.24 в 08:37

Българка е номинирана за магистър на годината на Университета в Утрехт

Българката Биляна Манолова, изследвала начина, по който разказваме за комунистическото си минало, е сред тримата номинирани за годишната награда за завършилите магистратура в Университета в Утрехт, съобщи "Дневник". Тя е от София, учила е в испанската..

публикувано на 13.08.24 в 14:41