Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Женско коледно парти с благотворителна цел в Чикаго

Снимка: Сдружение „Българка“ в Чикаго

Женско парти с благотворителна цел постави началото на коледните празници в Чикаго, съобщи Сдружение "Българка"- Чикаго. По време на събитието, организирано съвместно с Културния център "Българика", бяха събрани близо 7 хил. долара.

Част от средствата ще бъдат изпратени на благотворителните организации “Ангели за България” и "Един процент промяна" за техните декемврийски инициативи, а други хиляда долараще бъдат разпределени между три по-малки акции.

"Остатъкът от сумата ще използваме за транспорт на събраните 200 кашона с дарения през месец ноември до България. Щастливи сме, че всеки ден доказваме заедно, че доброто е заразно. Просто бъди преносител", заявиха от сдружението.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В окото на бурята: Наши сънародници във Флорида от първо лице за урагана "Милтън"

Ураганът "Милтън", който достигна в четвъртък Западното крайбрежие на САЩ не предизвика очаквания катастрофален воден прилив. Въпреки това нанесените щети са огромни. До момента властите съобщават за 10 човешки жертви, но броят им се..

публикувано на 11.10.24 в 12:10

719 секции в 57 държави за парламентарните избори на 27 октомври

Днес изтича срокът за образуване на избирателни секции със заповеди от ръководителите на дипломатическите и консулските представителства по света и този срок ще бъде спазен, подчерта на брифинг Цветозар Томов от ЦИК. 719 секции в 57 държави..

публикувано на 08.10.24 в 16:10

Поздрав от САЩ към българските учители в неделните училища

Поздрав по повод Международния ден на учителя отправи генералният консул на България в Ню Йорк Ангел Ангелов във Фейсбук страницата на дипломатическото представителство. "Общностите ни зад граница са силни там, където има български неделни..

публикувано на 07.10.24 в 13:17