Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Зимна песничка"

Снимка: БТА

И тази година певците от един от съставите на БНР – Детския радиохор с главен диригент Венеция Караманова са подготвили Традиционен коледен концерт. На 21 декември от 19 ч. в Зала 3 на НДК ще прозвучат любими и най-скъпи песни от цял свят, които ще стоплят сърцата ни в очакване на настъпващите празници. Името на концерта е "С червените ботушки", защото тази песничка по музика на маестро Христо Недялков олицетворява детството и щастливия миг на празника за безброй български деца, както и за още повече вече пораснали деца у нас.

По традиция Детският радиохор подкрепя свои хористи, тръгнали по големия път на оперното изкуство, като им предоставя сцена и застава зад техния талант. Те от своя страна показват перспективата, която Детският хор на БНР предоставя на своите певци. Тази година гост-солисти ще бъдат бившите хористи Екатерина Кирчева и Свилен Денчев, сега студенти в Национална музикална академия "Проф. Панчо Владигеров".

Посланието, което изпраща Детският радиохор с този концерт, е в духа на предстоящите празници:

"Вярваме, че нашият празничен концерт ще отведе всички ни в магичното пространство на Коледа – където чуваме вълшебен звън, молитвата ни полита с вяра, елените препускат, коледарите пеят и почукват с гегите, а Добрият старец е подготвил всичко истински желано за нас."

Едно от заглавията, включени в програмата на концерта, е емблемата на Детския радиохор – "Зимна песничка" по музика на Христо Недялков, текст – Димитър Спасов.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"На многая лета"– концерт на Софийския камерен хор "Васил Арнаудов“

През 2024 г. Общинският културен институт Дом на културата "Средец" в София чества 50 години от създаването си – повод, който съставите към Дома отбелязват с поредица от събития. Сред тях е концертът на Софийския камерен хор "Васил Арнаудов" на..

публикувано на 24.04.24 в 11:35

"Приказка" на P.I.F. с нова версия

Нова и силно емоционална версия на легендарната си песен „Приказка“ ще представят музикантите от група P.I.F. Емблематични имена от българската поп-сцена са сред изпълнителите, които участват в новия запис. Така, вместо с гласа на отишлия си без време..

публикувано на 24.04.24 в 10:15

"Аз и ти" - Дует Мания

Дует Мания е тук с нова песен, този път в сътрудничество с Диян Савов - DJ Dian Solo. Даниела Петкова и Юлия Димитрова са две сестри, израснали в семейство на музиканти. От малки се насочват по пътя на музиката, като Даниела свири и на саксофон. От..

публикувано на 21.04.24 в 10:15