Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледно тържество събра българите в Япония

Снимка: mfa.bg

В българското посолство в Токио се проведе коледно тържество и заключително събитие по проекта „Да запазим и предадем българските народни традиции, обичаи, музика и танц за следващите поколения българи в Япония“, финансиран по Програмата за подпомагане на българските медии и организации извън страната за 2022 – 2023 година.

Срещата, която се проведе на 17 декември, беше открита от посланик Мариета Арабаджиева, която отправи предпразничен поздрав към българската общност в Япония. Г-жа Ирен Ямами, ръководител на проекта, разказа за традициите за Бъдни вечер, Коледуване и Сурва. Имаше и музикална програма с коледни народни песни и танци под ръководството на координаторите на проекта Богдан Въгларов и Йордан Марков. Сред гостите имаше не само представители на българската общност, но и много японски граждани, почитатели на българската музика и култура. Беше осъществена видеовръзка и с българската общност от региона Кансай, които също бяха включени макар и от разстояние в коледното тържество, съобщиха от МВнР.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Сибила Стоянова

Българските избори в Белгия – вот за победител или коалиция

При необичайно слънчево време протича изборният ден в Брюксел, научаваме от Сибила Стоянова, секретар на една от двете изборни секции, отворена в посолството на България в белгийската столица и от общо 16 в страната домакин на Европейския парламент...

публикувано на 09.06.24 в 16:00

Мая Падешка от Неапол: Хубавото е, че и много български туристи идват да гласуват

Изборният ден на сънародниците ни в Неапол върви спокойно. Още с отварянето на секцията е имало желаещи да гласуват . " В момента работим на пълни обороти " - каза за Радио България Мая Падешка. Тя е член на секционната избирателна..

публикувано на 09.06.24 в 15:35

В Истанбул отчитат ниска избирателна активност

Ниска е избирателната активност сред българските турци в Истанбул, предава специалният пратеник на БНР Мария Петрова. Преди да отворят, пред двете секции в училище Амбаарлъ в квартал "Авджълар" в Истанбул нямаше никакви избиратели, докато на..

публикувано на 09.06.24 в 14:13