Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кюстендилският ансамбъл "Родолюбие" зарадва с концерт жителите на Босилеград

Коледният концертът на ансамбъл "Родолюбие" в Босилеград завърши с общо хоро с домакините.
Снимка: glaspress.rs

Фолклорният ансамбъл "Родолюбие" от Кюстендил зарадва публиката в Босилеград за коледните празници със своя музикално-танцов спектакъл "С обич към Краище". Програмата се разгърна със стилове и емоции поднесени от всички възрастови групи на ансамбъла, предава БТА. Танцьорите и вокалистите изпълниха близо два часа разнообразна фолклорна и музикална програма. Подрастващите, младежкият и основният танцов състав впечатлиха с хореографии и песни като „Игри от Пирина”, „ Пролетно Утро”, „Привечер във Велешко”, „Вечер ми иде, „Сички моми на седянка”, „Мъжки шопски танц”, „Мома Гергана”, „Пусти мераци”, „Румелийски танц”, „Нашенки”, „Море пиле”, „Катерино моме”, „Пъстра северняшка закачка”, „Шопско настроение” и „Сватбени обичаи и хора от Кюстендилско”. За финал гостите играха общо хоро с домакините в Центъра за култура в Босилеград.

На края на концерта свои приветствия отправиха зам.-кметът на община Кюстендил Николай Дочев и кметът на община Босилеград, Владимир Захариев и пожелаха на всички здраве и щастие през 2024 г. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българският език събра в Атина преподаватели и ученици от неделните ни училища зад граница

С диктовка по български език и калиграфска работилница започнаха честванията на 20-ата годишнина от основаването на Българското неделно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Атина. За да отпразнуват подобаващо рождения ден на училището, от..

публикувано на 11.05.24 в 07:25

"На мегдана на другата България" отново ще се извие кръшно хоро – този път в Палма де Майорка

Български фолклорни състави от 17 европейски държави пътуват към Палма де Майорка, за да се хванат на общо хоро. "С нетърпение очакваме да пристигнем, да се срещнем със стари колеги и приятели, както и да намерим нови приятели" – пишат сънародници..

публикувано на 10.05.24 в 15:50
Снимка: БНУ „Св.св. Кирил и Методий“ - Атина

20 години Българско неделно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в Атина

„Когато има общи цели и желание за разбиране, българската общност в Атина доказва, че е част от многообразното европейско семейство с неповторим език, култура и традиции“ – с тези думи на равносметка във фейсбук започна 2024 година за..

публикувано на 10.05.24 в 11:45