Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жълт код за силен вятър е подаден за 13 области в Западна България

Снимка: БГНЕС

В събота минималните температури в България ще са между минус 3 и 2°, Северозападен вятър и облаци от запад на изток ще носят валежи от дъжд и сняг, по-значителни в Северна и Източна България. По проходите в Стара планина ще вали сняг и ще има условия за виелици. Максималните температури ще са от 3 до 8° в столицата около 4°.

По Черноморието ще е облачно. Възможни са превалявания от дъжд и сняг. Температурите на въздуха ще са 5-8°. Температурата на морската е 7-8°. Вълнението на морето ще е 2 бала. 

Над планините ще е облачно. Валежи от сняг ще има в Стара планина с условия за виелици. Ще духа бурен, временно ураганен северозападен вятър. Температурата на 1200 м. надморска височина ще е минус 1°, на 2000 м. до минус 6°. 

В неделя остава облачно. В планините и в Североизточна България ще превали сняг. Минималните температури ще са между минус 4 и 1°, дневните между 1 и 6°.

В Европа – над западната и централната част на континента и Централното Средиземноморие облачността ще е разкъсана, на много места до слънчево време. Облачно и дъждовно ще е над Британските о-ви и Ирландия. В Скандинавския п-ов ще вали предимно сняг. Облачно, но без валежи ще е в Приблатика. В Европейска Русия, Полша, Беларус и Украйна ще вали сняг.

На Балканите облачността ще е променлива, на изток – значителна и ще има валежи, предимно от сняг. Значителни количества се очакват в Румъния. Повече слънце ще има на северозапад.

В Лондон ще е 9°, а в Париж, Берлин, Белград, Букурещ и Истанбул се очакват максимум 6-7°. В Москва минус 3°. В Рим и в Атина ще е съответно 16 и 14°. Мадрид ще е най-топлата евростолица с 18°. 

Отвъд Океана – във Ванкувър ще е 10°, в Монреал 1°, в Чикаго 4°, а в Ню Йорк 7°. В Лос Анжелис се очакват 20°, в Маями, Мексико сити и Рио де Жанейро температурите ще достигат 27 °, в Буенос Айрес и Дубай ще е 29°, в Йерусалим 11°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Търговски камари в България призоваха държавниците ни към отговорно поведение

Седем от двустранните търговски камари в България напомниха на българския политически елит за нуждата от отговорно държавническо поведение и спешни действия в полза на обществото и бъдещето на България. "В този критичен момент за страната ни..

публикувано на 02.07.24 в 19:45

Оранжев код за опасни валежи в 7 области от Централна България в сряда

В сряда ,3 юли, от полунощ валежите и опасността от градушки ще се пренасят от запад към Централна и в Югозападна България. След обяд от югозапад облачността ще се разкъсва и ще намалява до слънчево. Минималните температури ще са между 14 и 23°,..

публикувано на 02.07.24 в 19:35

България днес - 2 юли 2024 г.

В "България днес" правим преход от Западните покрайнини до… Нова Англия (САЩ), а повод ни дават две събития – международен форум, който ни напомни за значими българи в Сърбия и Празник на розата в Бостън. Ако планирате да прекарате лятната си отпуска в..

публикувано на 02.07.24 в 19:00